ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Грънчов: Локо Пд е идеалното място за мен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:35 / 26.07.2014Коментари (5)3240
© Plovdiv24.bg
Ангел Грънчов е един от основните футболисти на възраждащия се Локомотив Пд. 21-годишният защитник е смятан за стълба в отбраната на пловдивчани. Юношата на ЦСКА се съгласи да говори пред "7 дни спорт" за предстоящия мач със Славия, изненадващия старт на черно-белите на Герена и какво го е накарало да се завърне обратно на Лаута, малко след като разтрогна договора си заради 3 неизплатени заплати.

- Ангеле, постигнахте сензационно за мнозина специалисти равенство срещу Левски. Как стигнахте до хикса на Герена, след като новият Локомотив на практика започна подготовката си около 10-ина дни преди двубоя?

- Реално се готвихме в този състав дори по-малко от 10 дни. Може да се каже, че преди двубоя футболистите си знаехме само имената. Треньорът Неделчо Матушев успя да ни подготви до някаква степен в тези дни. Той ни мотивира за срещата, а на терена целият отбор показа себераздаване. Когато се раздаваш максимално, нещата се получават. Може би това е основната причина за частичния ни успех на Герена.

- А какво да очакваме, когато отборът се сработи, а играчите се опознаят?

- Действително всички ни отписваха, но успяхме да се противопоставим на Левски. Всички обаче са наясно, че ни предстои много работа. Ако си изпълняваме задачите, според мен с течение на времето ще можем да доставим доста радост на нашите привърженици, което е и целта ни.

- Какви са очакванията ти за предстоящия мач със Славия?

- Не се самозалъгваме, мач с мач не си прилича, във времето между двете срещи трябва да свършим доста работа за подобряване на играта ни. Славия притежава добър отбор, с опитни футболисти, ще ни бъде много трудно. След края на мача ще видим кой ще е по-доволен. Дано ние да празнуваме успеха заедно с публиката на Лаута.

- Работил си с ЦСКА под ръководството на треньора на белите Милен Радуканов. Какво е мнението ти за него?

- При първия му престой на Армията започнах да се налагам в състава на ЦСКА, а след това при втория играех по-рядко. Безспорно той е един добър млад специалист. Във всички отбори, на които е бил начело, той се опитва да налага бърз и техничен футбол. Аз лично съм благодарен на всеки един от треньорите, с които съм имал честта да работя - от първия до последния в школата и представителния тим. Чрез наученото от тях се развих като футболист и продължавам да го правя.

- На Герена успя да се справиш с нападатели като Валери Божинов и Валери Домовчийски. Сега на Лаута пък ще трябва да се противопоставиш на твой добър познайник от Армията Мишел Платини. По-лесно ли ще ти е срещу бразилеца?

- Не мисля, че ще ми е по-лесно срещу Мишел. През миналия сезон той не успя да покаже на какво е способен в Лудогорец, защото бе сполетян от контузии. Но всички знаем неговите качества. За мен Платини е един от добрите чуждестранни футболисти в "А" група. В първия кръг той вкара гол, макар и от дузпа. Това ще му даде увереност. Ще дам всичко от себе си, за да успея да го опазя.

- Реално ли е Локомотив Пд да се бори за нещо повече през този сезон от оцеляване в "А" група? Мечтаете ли да постигнете нещо по-голямо?

- Нямаме конкретно зададена цел от ръководството, основното, което се иска от нас, е да се раздаваме и да радваме феновете, играейки мъжки и със сърце от първата до последната минута. Пети, шести или десети ще видим накрая като теглим чертата.

- Какъв е призивът ти към феновете?

- Привържениците на Локомотив Пд са може би единствените, които истински подкрепят отбора си независимо от ситуацията, в която се намира. Виждате и в този тежък момент поеха отбора, за да спасят клуба и след време да намерят нов собственик. Трябва да благодарим на феновете за оказаната подкрепа от трибуните на Герена. Няма смисъл да ги призовавам, защото съм сигурен, че ще напълнят стадиона за мача със Славия и ще дадат всичко от себе си, за да ни помогнат да победим. В този момент е много важно всички да бъдем обединени в името на Локомотив Пд и се вижда, че това е така.

- Желаеш ли един ден да се завърнеш в ЦСКА?

- Разбира се, но ако в настоящия момент се беше стигнало до ситуация да избирам между ЦСКА и Локо Пд, пак щях да дойда на Лаута, защото имам по-различно мислене.
На Армията съм видял две и двеста. Надявам се нещата в ЦСКА да се оправят. Сега основното за мен е да се представям по най-добрия начин в Локомотив Пд. А по-нататък в кариерата ми ще се случи каквото е писано.

- След края на миналия сезон напусна Локомотив Пд. Как се чувстваш отново на Лаута?

- Нормално. Чувствам се много щастлив от факта, че се върнах, макар и да не съм играл дълго време за Локомотив Пловдив. На Лаута намерих място, където се чувствам на мястото си.

- Защо обаче си тръгна след края на миналия сезон?

- Не е тайна защо напуснах клуба. Направиха го и доста други играчи. Въпреки че имах и други предложения реших да се завърна в Локомотив Пд и да помогна на отбора с каквото мога. С мен разговаряха треньорът и новото ръководство, а при положение, че и аз имах готовност отново да играя за отбора, нещата нямаше как да не се получат.

- От съвсем скоро отборът има нови шефове. Какви са разликите между ситуацията сега и при предишното ръководство?

- Налице са доста разлики, сега са събрани в отбора предимно български момчета, има само един чужденец. Атмосферата е много добра, отношенията са отлични и набързо направихме колектив. Ръководството и треньорът създават условия да даваме всичко най-добро от себе си на терена.

- По-ограничените финансови средства в Локомотив Пд повлияха ли по някакъв начин на решението ти да приемеш да облечеш отново черно-белия екип?

- От финансова гледна точка нещата не са както преди. Аз обаче нямах никакви задни мисли, свързани с парите, дори имах по-добри предложения във финансово отношение. За мен обаче парите не са първият и основен фактор. Когато пристигнах през зимата тук, получих възможност да се развивам, новият треньор желае да разчита на мен, аз също имам голямо желание да помогна на отбора с каквото мога в настоящия момент. Не на последно място и през миналия сезон от Локомотив Пд ми подадоха ръка в труден за мен момент, дори и от сантиментална гледна точка се чувствам длъжен да помогна на Локомотив Пд. Вярвам, че хората, които поеха нещата в клуба ще направят всичко по силите си да бъде осигурено спокойното и светло бъдеще на Локомотив Пловдив.

- Съдиш ли Локомотив Пд за трите неполучени заплати, заради които беше разтрогнал договора си с клуба?

- Няма как да съдя клуба, при положение, че съм в отбора. Разбрали сме се с ръководството по този въпрос.

- Защо не се осъществи трансферът ти в Черно море?

- Стигна се до леко неразбирателство с ръководните органи на клуба от Варна. И реших, че моето място не е там и няма причина да оставам в отбора и реших да се върна на Лаута, за което вече изтъкнах своите причини.

- Доколкото знам, преди да подпишеш отново с пловдивчани си бил на проби в отбор от Русия или бившите съветски републики. Какво се случи там?

- Бях в Беларус, хората искаха да остана при тях, но аз не пожелах. Реших да се завърна в Локомотив Пловдив, защото за мен парите не са най-важното нещо.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 92
11.10.2014
02.10.2014
10.09.2014
08.09.2014
06.09.2014
30.08.2014
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Нашия отбор е люпилня за добри централни защитници!Отличен избор на Ангел за по нататъшното му развитие!
+1
 
 
Само Локо Пловдив един е на светааааа
+6
 
 
Ние сме зад теб!И истински те ценим.Само Локо!
+5
 
 
Над 500 фена вече си закупиха сезонни карти!!! Ръководството на Локомотив (Пловдив) отчита истински бум с продажбите на абонаментни карти през последните няколко дни. Вече над 500 привърженици си закупиха карти за новия сезон, което е абсолютен рекорд в досегашната история на клуба. Очаква се бройката на продадените пропуски да нарасне значително днес преди мача със Славия. Припомняме, че по случай 88-ата годишнина от създаването на Локомотив (Пд) всеки един привърженик, който днес си закупи абонаментна карта, ще получи като подарък книгата на Ангел Ангелов и Владимир Владимиров за историята на клуба - "Оттук започва любовта - Хроники за пловдивския любимец". Магазинът за фен-артикули на Лаута ще работи днес до началото на мача със Славия (20,00 часа).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: