ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Апел: Да сложим край на омразата между феновете на Локо и Ботев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 20.07.2014Коментари (112)18212
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg апелира за повече толерантност между привържениците на Локо и Ботев и за изкореняване на омразата:

Здравейте! От доста години съм свидетел на безмислената война, която се води между привържениците на "Ботев Пд" и "Локомотив Пд". Естествено си задавам въпроса кому е нужна тази война и кой какво печели от нея. Повече от сигурен съм, че няма човек, който може да даде логичен отговор на този въпрос.

Сърцето ми е жълто-черно и съм възпитаник на това поколение, което оставаше без глас на всеки мач на "канарчетата", но ходеше и на мачовете на Локо, подкрепяйки ревностно пловдивския футбол. Винаги бяхме добре дошли на Лаута, както и локомотивците подкрепящи Ботев бяха добре дошли на стадион "Христо Ботев" . 

Бяха добри времена, но те отдавна отминаха. Даже съм сигурен, че повечето от читателите не ги помнят, а други изобщо не предполагат и не биха повярвали, че ботевисти и локомотивци стояхме рамо до рамо по трибуните, а полицайте (тогава бяха милиционери) на футболен мач в Пловдив бяха по-малко от пръстите на ръцете ми. 

За съжаление тези хубави моменти останха в далечното минало, а добрият тон сега е изместена от злоба. И пак ще задам въпроса: Кому е нужна тази омраза и кой печели от нея? Какво печелим, превръщайки един празник в безмислена и глупава война? 

Честно казано, ако мога да върна времето ще го направя без да се замисля и никога няма да позволя това, на което съм свидетел сега да се случи отново. Уви ... нямам такива способности, но ако имах, нямаше да позволя да се стига до разбити глави и зъби, скъсани фланелки и всякакви подобни грозни сцени. 

Четейки форумите ми се повръща от епитети и злобни закани допълнително допринасящи за омразата между симпатизанти на два велики пловдивски клуба. И отново ще попитам: Кой какво печели от всичко това?

Хора, Цар Футбол е спорт, който трябва да ни радва и забавлява и плюя в лицето на всеки, който го използва, като средство или повод за кървави сцени, унижение и причиняване на болка.

Не зная оптимист ли съм или прекалено глупав, но мечтая един ден доброто старо време да се върне. Отново да седим рамо до рамо, да се подкрепяме взаимно и да сме в устите на завистливите софиянци, а защо не да четем за пловдивската публика и по световните медии. Толкова ли е недостижима и невъзможна тази моя мечта?!?






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
И аз като локомотивец помня мачовете на "9-ти Септември" (стадион "Пловдив") когато имаше още АФД "Тракия". Ходил съм и на мачове на "Ботев" на техния стадион. Нормалните фенове може да са стояли рамо до рамо, но и тогава си имаше агитки и по-крайни фенове. "Вражда", бъзици и закачки винаги е имало--но омраза не бих казал. Жълто-черните винаги са се отнасяли много негативно с елементи на "злобно" към Локомотив, обратното е по-скоро ново явление. Добре е да има шеги и закачки.....но е отвратително и тъпо да се стига до омраза и ненавист. Все пак сме пловдивчани и обичаме града си и феновете на двата отбора. Ботевистите яко избиват комплекси със това "цигани".
+8
 
 
Така мечтая, да се върне онова време, когато Ботев играеше на вън, ходехме на домакинските мачове на Локо! Задължително след мача ходехме на кръчма и коментарите не спираха цяла нощ! Говоря ви за неща, преди 35-40г. Приятелите Локомотивци, ги имам за цял живот! Не разбирам, какво ви пречи на вас , младите, да съборите стената на омразата и да докажем, че във Пловдив има място и за двата велики клуба- Ботев и Локо!
0
 
 
Феновете на Ботев ,мразят повече Локомотив отколкото да си обичат отбора.Когато това се промени и омразата ще изчезне.
0
 
 
че ние въобще не ги мразим... буферите ни мразят
-4
 
 
LAUTA WARRIOR,типичен прост представител от лаута,пукни се като гнойна дпс пъпка,ще си носите обидите и срама до края на живота си.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+8
 
 
Какво е това вражда .Такава няма .Има шегички с папагали и буфери но това винаги го е имало и пак ще го има.Нали това те настройва за дерби.Да не сравнимо е сегашно дерби от 10-15 хлд и 40 -50 хлд стадион 9 септември.Това е Пловдивняма да се прегърнем но винаги е имало велики мачове между двата отбора.Никога не се забравят тези с по 7-3 за Локо пд и 5-0 за ботев.Другото на което му казвате вражда е между олигофренчета .
Сподели каквоВРГвфбгФФБЕТБ ново....
на 20.07.2014 г.
+17
 
 
Те дебилите и от двата лагера са малцинство . . . ама са най-активни във форумите и създават впечатление за голяма война. Аз със феновете на ботев сме големи приятели. Бил съм един два пъти и в тяхната агитка, бях на ст. славия когато играха финал за влизане в А група. Лично мен ме интересува едно, обичам Локо Пд, от там на татъка, другите отбори също ги обичам (щото обичам футбола), но не така както Локото. Тази омраза не е безсмислена обаче, тя показва кой на какво интелектуално ниво е. Все едно аз като съм фен на Опел, да мразя и да се бия с феновете на Ситроен например . . . Или като има представяне на нов модел на ситроен и да ходя да ги псувам!? Война винаги ще има, щото докато има дебили винаги ще има кавги. Но истинските фенове им се смеем само :) Ей на, този аврамов отдолу - кво да искаш повече от него - толкова му дала природата сиво толкова може. Киндзадзата е друг комплексар, за когото ми е жал, как най-голямата радост му е на миличкия да дойде и да каже нещо за ебвавка. Ок, мен ми е забавен с дебилността си, но от нашите също има достатъчно тъпи парчето, които да му отвърнат, знаем ги всички кои са. . . . та войната против която апелира авторът, не е война м/у локо и ботев . . . тя е едно следствие от действията на хора, които явно не намират нищо по смислено в живота си. Затова нека има война, щом им е забавно :) На локомотивци и ботевисти - НАЗДРАВЕ ОТ МЕН
+12
 
 
Помня тези времена. В махалата в кв. Гагарин от 30-ина деца пред блока - 5-6 бяха от Локото, останалите от Ботев. Ритахме заедно топка, ходехме заедно на мачове, никога не сме се обиждали и били. Бяхме приятели. И сега все още сме - вече повечето сме бащи и родители. Очевидно оскотяването е настъпило през 90-те години. Тогава бях извън БГ, като се върнах в 2004-та забелязах с недоумение изкривени от нечовешка омраза тийнейджърски лица, обиди, вулгаризми, побои по улиците. Жалко е, но какво да се прави - всеки народ си заслужава съдбата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: