ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Джиджев: Минаваме в режим на икономии, разделяме се с Любо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 07.07.2014Коментари (83)17024
© Plovdiv24.bg
Ръководството на Ботев оповести пред обществеността моментната обстановка и възможните модели, по които клубът ще функционира през сезон 2014/2015, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На извънредна пресконференция днес на базата в "Коматево", президентът на "канарчетата" Иван Джиджев съобщи, че клубът минава в режим на икономии и затова се разделя с наставника Любо Пенев.

"Интересът към нашия клуб през последните седмици нараства. Предполагам болшинството от хората, които се вълнуват за случващото се в Ботев го правят с най-добро чувство. Не е тайна, че Ботев е в тежко финансово състояние в момента. Сметките на дружеството в КТБ бяха блокирани. Блокирани са сметките на акционерите на Ботев, а един от акционерите е с образувано производство по несъстоятелност", коментира президентът на "канарчетата". 

"В момента ние съществуваме с налични ресурси и не разчитаме на това финансиране, което клубът е получавал. В тази ситуация проведохме доста срещи със спортно-техническия щаб и съвета на директорите на Ботев. Това, което се наложи като извод е, че ние трябва да преминем към един икономичен режим на съществуване и дейност. Този икономичен режим налага доста компромиси, налага непопулярни решения, които никой от нас не желае, но това е единственият вариант да продължим напред", допълни Джиджев. 

"Информирали сме състезателите и спортно-техническия щаб за възможностите, с които очакваме да разполагаме и рамките, в които трябва да се вместим. Става дума за бюджет в пъти по-малък от този, с който до момента сме разполагали. Към момента клубът няма просрочени задължения. На 10-и ще платим възнагражденията, но след това няма как да продължаваме по същия начин. Информирали сме футболистите. Искаме да сме коректни платци и да изпълняваме задълженията си, отколкото в следващите месеци да изхарчим всичко", каза още той. 

"Разбира се нещата не са толкова прости, става дума за договорни отношения, които ние трябва да намерим начин да решим с всеки конкретен състезатели служител. Нямаме намерение да неглижираме договорите, но трябва да намерим начин да си подредим отношенията. Тези, които смятат, че могат да продължат, са добре дошли", заяви Иван Джиджев. 

"В тази връзка вчера вечерта проведохме последен разговор с г-н Пенев. Искам да кажа, че той ни подаде ръка в труден момент, когато бяхме останали без треньорско ръководство. Успяхме да се убедим взаимно, че Ботев е един амбициозен проект, подплатен с добри намерения и дългосрочен хоризонт на развитие. За съжаление нещата се развиха много бързо и ние няма как да продължим в тази посока към днешна дата. Решението ни да се разделим се основава на невъзможността от наша страна да създадем тези условия- проектът, който сме коментирали, да бъде осъществен. Решението се основава на тази ситуация. Няма лични условия несъгласие и т.н. Решихме, че този проект не е възможен да го продължим. Да се надяваме, че ситуацията ще се регулира. Съобщавам ви, че предстои да се разделим с този щаб и в следващите дни ние ще продължим работа със състава, който имаме на разположение, като преценим дали са необходими външни попълнения или отборът, ще бъде воден от треньорите, които в момента са на щат в Ботев. Направили сме надявам се реалистични планове и разчети и ако те се случат в следващата една година Ботев може да продължи достойно участието си в "А" група", завърши Джиджев.


Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
ще се оправим ,Ботев само от българи-идеално,скъпите чужденци нищо не показаха,не става с златотърсачи а с кадри от школата
0
 
 
Аз лично съм оптимист за отбора въпреки тежкото финансово състояние, не ни трябват разни измекяри дошли в Ботев само да цоцат. Какво направиха големите звезди Хамза, Куртеан, Лукин и др. едно голямо НИЩО! Сега обаче остават опитни играчи и заедно с младите ще се получи нещо красиво и уникално, което ще ни радва. Впечатлен съм от Мариян Огнянов, Даката и Професора мъжка постъпка. Те ще поведат отбора към успехи. Само Ботев и горе главата!
-1
 
 
Иконом. Реж.: кибап- кинта,кифтие-кинта,пиепсЬ-кинта,мистър Банго- маджик-бос, Бат'Митю-"май приешас"!:)koumatiu chill out area hahah
-2
 
 
демек за стадион забрави а за отбор, ще се надяват да не изпаднат. това от неутрален фен..
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 08.07.2014 г.
+1
 
 
Така ви пасе този, не е истина. Какви пари, какви 5 лева? Държавата е блокирала караибрахим тотално, много са му били крадливи ръчичките, Както неведнъж съм ви набивал в кухите кратуни, четете между редовете у слушайте между думите.
0
 
 
НЕ 6ТЕ УМРЕ НЕ 6ТЕ УМРЕ ЕДНА ЛЪБОВ В ЕДНО САРЦЕ ЕНАДА ЛЪБОВ КАНАРИТЕ НЕ6ТЕ УМРЕ НЕ6ТЕ....ПАК 6ТЕ СМЕ НА ВАРХА
0
 
 
този цирк не заслужава смислен коментар.... ахахахах ахахахах... взривоопасна смес.... пфафдгхсгагагахахах... истинско щастие било двама подставени клоуна на един фалирал престъпник да им управляват обора... ахахахах ахахахах
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: