ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Таланти в тениса идват на международния турнир "Plovdiv Cup“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 09.04.2014Коментари (1)1804
©
Едни от най-талантливите състезатели от света ще участват на международния турнир за юноши и девойки до 18 г / ITF / "Plovdiv Cup", който ще се проведе от 15 до 20 април в Пловдив. Това обяви Дора Рангелова, спортен директор на ТК Локомотив (Пд) - домакин на престижното състезане. За пореден път спонсор на авторитетната спортна проява е д-р Невен Енчев, председател на Израелско-Българския институт, с подкрепата на болниците "Медлайн Клиник" и "Централ Онко Хоспитал". Тенис турнирът стартира през 2005 г. като проява от най-ниска категория - V . През 2014 г. вече е ІІ категория.

В тазгодишното издание участват състезатели от 25 държави - Унгария, Словакия, Украйна, Русия, Сърбия, Хърватска, Словения, Турция, Англия, Румъния, Холандия, Чехия, Швеция, Естония, Казахстан, Зимбабве, Полша, Финландия, Кипър, Латвия, Португалия, Македония, Австрия, Норвегия и България.

При юношите №1 в основната схема е Николае Фрунза от Румъния, който е на 88 място в Световното ранглиста. Лилия Барзо от Унгария е водач в схемата при девойките. Тя заема 76 място в Световната ранглиста. Домакините са поканили чрез "уайлд карт" калантливите български тенисисти Тони Нейков, Калоян Вълчев, Калояан Димитров, Тед Бочев, Зиновия Ванева и Ивон Михалева. Квалификациите за турнира започват в неделя, 13 април.

"Изключително сме благодарни на д-р Енчев за подкрепата, тъй като бързо успяхме да вдигнем категорията на турнира. Нашата амбиция е да стигнем първа категория, което ще повиши не само авторитета на "Plovdiv Cup", но и този на българския тенис", заяви Дора Рангелова.

"За шеста поредна година подкрепяме турнира, защото за нас това е подкрепа за младежкия тенис, за пловдивския спорт и за града ни, заяви д-р Невен Енчев. Да, спортът е здраве, като особено важна е профилактиката. В този смисъл, добре е, че частни болници подпомагат подобни турнири, но не може да се разчита единствено на това. Необходимо е съдействие и от страна на общината, необходимо е да се включат много институции. Защото, в крайна сметка говорим за развитие на българския спорт", заяви д-р Невен Енчев.

Мачовете ще започват всеки ден от 9.00 часа. Финалите при девойките и юношите ще започнат в 10.00 часа.

Още по темата: общо новини по темата: 2
16.04.2014
07.04.2014






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БРАВО д-р Енчев! Дано да има повече, като Вас! След като София или прословутия "Национален тенис център" ще вземе всички срещи от купа "Дейвис" сега и за винаги, съвсем нормално е Пловдивския тенис да търси някакво признание. Този "НТЦ" е една картофена нива в сравнение с тенис кортовете на "Локомотив"-Пловдив, но има ли смисъл да пиша повече. Докторе, възможно ли е когато се открива турнира ти и брат ти да хванете тромпета и да изсвирите нещо... за турнира, за пловдивчани!!! МОЛЯ...!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: