ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стотици изпратиха Георги Славков в последния му земен път
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:05 / 23.01.2014Коментари (12)10070
© Bulphoto
Не само църквата на Централни гробища в Пловдив, но и площадът пред нея се оказаха тесни днес да поберат всички, които пожелаха да изпратят футболната легенда Георги Славков в последния му път.

Починал внезапно от масивен инфаркт на улицата преди два дни, Георги Славков остава в историята на футбола като един от тримата носители на "Златна обувка" и име - легенда от футболните терени през 80-те.

Много легенди и бивши футболисти поднесоха цветя и венци. Динко Дерменджиев-Чико, Христо Бонев-Зума, Димитър Пенев Петър Зехтински, Иван и Гено Добревски, Аян Садъков, Гочо Василев, Пепо Пенчев, Пламен Марков, Стойчо Младенов, Георги Илиев-Майкъла, Спас Джевизов, Ради Здравков бяха само част от легенди на българския футбол, които уважиха Бенкса в последния му земен път.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Футболната общественост показа огромното си уважение към Жоро Славков в последния му зечен път. Може би е останало незабелязано уважението, което той получи като ръководител. От гребни дружества, от гребната база, от футболната база на Ботев, имаше десетки, десетки венци! Явно и като ръководител сърцето му е работило с пълна мощност. Както работеше и на футболния терен!
+5
 
 
Мир на праха му.Аз го слагам на 3 място сред футболистите с номер 8,но на първо място по комплектност.Имаше от всичко по много.И като ръководител отстояваше позициите си.Почивай в мир,бате Жоре.
+21
 
 
Пловдив се прости с един от идолите си жалко.Поклон пред паметта му
+19
 
 
Заупокойна молитва Боже на духовете и на всяка плът, Който стъпка смъртта, съсипа дявола и подари живот на Твоя свят! Сам Ти, Господи, упокой душата на починалите Твои раби - Георги Славков / Бенкса в място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка. Всяко съгрешение, което са сторили с думи, или дело, или мисъл, прости, като благ и човеколюбив Бог, тъй като няма човек, който да живее и да не съгреши. Един Ти, Господи, си без грях: Твоята правда е правда вечна, и Твоето слово е истина. Защото Ти си възкресението, животът и покоят на починалите Твои раби, Христе Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и пресвятия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога и във вечни векове. Амин. Дела на благотворителност "Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани" (Мат. 5:3). "Милост за даване да имаш към всеки живеещ, но и умрелия не лишавай от милост" (Сир. 7:36). Наред с молитвите, за помен за сродниците и близките ни е добре да вършим дела на милосърдие, да проявим милост, която винаги Господ иска и очаква от нас: да подпомогнем болни, страдащи или изнемогващи, да раздадем дрехи на нуждаещи се, да дарим средства, икона или нещо друго, необходимо на Църквата. Та като кажем "Бог да прости покойните ми сродници" (и споменем имената им), този, който приема, също да се помоли за него.
+30
 
 
Rest in peace IN MEMORIAM В памет на Георги Славков - Бенкса Не , не мога да повярвам , че теб те няма , че ти отсъстваш , че вече няма да се върнеш ... Не , не мога да повярвам , това трябва да е някаква измама , измама за очите и сърцето ... Но дните отминават , а ти не се завръщаш , оставаш някъде тъй далеч и тъй безкрайно недостъпен ... Поклон , дълбок поклон пред теб - магьосник и ненадминат футболен поет , поклон пред тези хубави неща , които сътвори на зеления килим и където изрецитира своя монолог досущ като някой футболен магичен Бог ... Величие и слава обгръщат името ти и така ще бъде чак до края , докогато го има наший български народ , наший милий Ботев и многострадална майчица България ...От Костадин Георгиев Костов - лично на моя футболен идол и кумир !
+32
 
 
ЗАВИНАГИ НА СТАДИОНА! ЗАВИНАГИ ЖИВ! ЗАВИНАГИ ОБИЧАН ОТ ВСИЧКИ ФЕНОВЕ И ОТ ВСИЧКИ КЛУБОВЕ - ТОВА Е ТВОЯТА СЪДБА! ПОЧИВАЙ В МИР!
+23
 
 
Почивай в мир. Вечна ти памет!
+26
 
 
Жалко... Хубав футболист беше... Мир на праха му!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: