ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Пловдив официално е обявен за европейски град на спорта за 2014-та
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 12.10.2013Коментари (28)7617
© Plovdiv24.bg
Пловдив официално е обявен за Европейски град на спорта за 2014-та година, заедно с 13 други европейски града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пловдив е първият български град с подобно признание.

"В началото на годината при контактите ни с господин Андрей Ковачев получихме информация за една възможност, а именно възможността на Пловдив да кандидатстава и да представи своята кандидатура за Европейски град на спорта за 2014-та година. До момента подобно нещо в България не е коментирано изобщо. Пловдив е първия град който се захвана с тази задача. Последните няколко месеца работихме по подготовката на кандидатурата.

Преди няколко седмици имахме на посещение и делегеация, която се запозна на място с възможностите на града ни, тогава господин Георги Титюков прие делегацията.

За мен, като кмет на града е чест и радост да ви съобщя, че Пловдив е обявен за за един от 14-те града на спорта за 2014-та година и първият такъв български град", заяви пред журналисти кметът Иван Тотев.

"Искам да Ви честитя тази прекрасна новина. Това наистина е престижна награда, тази награда е на повече от 10 години.

Обърнах се към кмета на Пловдив, града да се включи в тази на

дпревара, защото знам, че това е град с традиции в спорта, дал е много велики спортисти на България и Европа.

Това признание повишава многократно видимостта на Пловдив в европейски мащаб. Като разбира се това ще доведе до много предимства. През следващата година в тази насока ще се случат редица спортни събития, които ще предизвикат по-голям интерес, не само на спортната, но и на културната европейска общественост.

Официалната церемония по връчането на знамето на Пловдив за Европейска столица на спорта, както и на приза, ще бъде на 6-ти ноември, в Европейския парламент.

Тези награди мотивират администрациите на местните градове да инвестират в съответната област и съответно да покажат възможностите на своя град в една конкурентна среда", поясни Андрей Ковачев.

"Това е на първо място престиж. Много спортни събития през следващата година ще се провеждат под егидата на това признание.

За в бъдеще при кандидатстване за домакинството на различни спортни форуми, ще описваме и това признание. Това официално не дава бонус точки при кандидатстване, но се надяваме да помогне, тъй като това е голямо признание", поясни заместник-кметът по спорта Георги Титюков
Още по темата: общо новини по темата: 2
07.11.2013
27.09.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Освен Гребния канал и базата на "Ботев"Пд какво му е друго европейското? Само спортистите. Тогава?
0
 
 
Пловдив бе град на спорта преди 23 години ,когато имаше най продуктивното спортно училище в страната ,отбори по баскетбол ,волейбол ,футбол ,Стефка Костадинова и др. Града имаше студентски спорт и градски първенства по всички основни спортове. А сега имаме само подсмихващия се Титюков и ръстов кмет!!!
0
 
 
Какъв град на спорта без нито една свястна база за спорт като изключим тази на Ботев във Коматево,и тези всичките малоумници на снимката какво са се наредили и ухилили все едно яйце им белят.
+2
 
 
Европейске град на спорта без бази за спорт що е то????Пловдшв . Ена това ли да се радваме кмете
-1
 
 
Браво! Когато ресорният зам. кмет знае как се правят нещата...
+4
 
 
Вместо да сипете жлъч - изложете си аргументите защо сте против. Аз съм ЗА с двете ръце поради очевадни причини - от Пловдив съм.
-1
 
 
Хем ми е смешно, хем ми е тъжно, че има толкова заблудени хора като вас. Ако пък не сте заблудени и знаете истината, но нарочно пишете тези глупости с някакви користни цели, толкова по-зле. Няма да ви обяснявам каквото и да е, след не много време истината ще стане още по-очевадна от колкото е в момента и всички вие ще трябва тотално да замълчите. Ще разберете какво й е уникалното на залата, ще разберете и други неща. Сега и да ви обяснявам, очевидно смисъл няма.
0
 
 
но нали тия тримата от снимката си вярват?????
+2
 
 
Още едно признание за нашият красив , величествен град ! Още един повод за гордост , че сме пловдивчани ! Нека си пожелаем още по - големи успехи не само в спорта , но и във всички области на живота , защото го заслужаваме ! Горд съм , че съм пловдивчанин ! Костадин Георгиев Костов - Пловдив , България .
+8
 
 
Абсолютно заслужено! В друг ВГ град няма толкова шампиони!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: