ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев завърши 1:1 като гост на Жрински, Домо с кошмарен дебют
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:26 / 18.07.2013Коментари (153)23642
© Plovdiv24.bg
Ботев завърши наравно 1:1 срещу босненския Жрински (Мостър) в среща от втория предварителен кръг на Лига Европа.  Дени Симеунович даде преднина на Жрински в 21-ата минута, а Ромарио в 48-ата фиксира крайният резултат на стадион "Бьели брег".

Възпитаниците на Станимир Стоилов изнесоха доста добър двубой, бяха по-активния тим, но завършващия удар на играчите в "жълто-черно" изневеряваше днес. Кошмарен дебют с екипа на Ботев направи Валери Домовчийски, който се появи в игра в 35-ата минута и само в рамките на 10 минути си изкара два жълти картона.

Играчите на Ботев започнаха с много ентусиазъм срещата и още в 8-ата минута пропуснаха отлична възможност за гол. Играещият като фалшива деветка Мариян Огнянов беше изведен сам срещу стража на босненци Дуйкович, но не насочи топката добре и пропусна.

В 15-ата минута домакините пропуснаха първото си най-чисто положение. Играч на Жрински успя да преодолее отляво Йордан Христов и върна коженото кълбо на точката на изпълнение на дузпата, където Джурич стигна до нея и шутира силно, но за късмет на пловдивчани не намери вратата.

Само 6 минути по-късно падна и първия гол в срещата. Иван Църнов се възползва от неадекватния в тази среща Йордан Христов отляво, след което центрира в пеналтерията към Дени Симеунович, който с глава откри за 1:0.

Само няколко минути по-късно "канарчетата" можеха да възстановят равенството, но вратарят на домакините следеше много добре играта в своята половина и успя да избие центриране на играч в "жълто-черно".

В 36-ата минута Мариян Огнянов се отчете с нов пропуск за Ботев. Полузащитникът бе изведен отлично зад защитата на Жрински, но се забави и играч в "бяло-червено" със сетни усилия успя да избие топката в корнер.

В края на първата част двата тима останаха с 10 човека на терена. Първо Перо Стойкич получи втори жълт картон и бе изгонен от рефера Падрайг Сътън, а само след няма и 60 секунди игра ирландския арбитър показа втори пресилен жълт картон на Валери Домовчийски за симулация.

През второто полувреме играчите на Ботев започнаха отлично срещата и след само 3 минути игра възстановиха равенството. Мариян Огнянов изведе влезлия като резерва Ромарио очи в очи с Дуйкович, и нападателя от непосредствена близост не сгреши за 1:1.

До края на мача играта стана много двуостра, като "канарчетата" бяха малко по-активния тим.

Резервата Миличивич можеше да донесе победата на босненци в 66-ата минута, но само страхотната изява на Адам Стаховяк остави резултата непроменен. 

В продължението на двубоя Ботев пропиля невероятен шанс. Включелият се страхотно в този мач Ромарио преодоля бранител на домакините в наказателното поле и стреля, но ударът му срещна горната греда на Дуйкович.

Така двата тима оставиха изхода от срещата да се реши след седмица на стадион "Лазур" в Бургас.

Жрински - Ботев 1:1
1:0 Симеунович 21
1:1 Ромарио 48

Жрински: Дуйкович, Раделич, Стойкич, Бръкович, Църнов (Миличивич), Муминович, Савич (Кантар), Аничич, Джурич, Симеунович, Попович (Бекич)

Ботев: Стаховяк, Грънчаров, Минев, Спрокел, Огнянов, Неделев, Христов (Ромарио), Анисе (Домовчийски), Иршак, Галчев, Виейра (Костов)

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на deepwater
премахни филтъра

+3
 
 
Браво Ботев България ! Добре, че сте вие та да поддържате вече поизчезващата чест на българския клубен футбол в Европа. Тодор Неделев е чудо!
+33
 
 
Дано поне вие успеете да се класирате в групите на ЛЕ,канари.Пиша ви с ужасна болка в моята душа,затова че моя отбор днес бе буквално съкрушен.Нямам думи,нямам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: