ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Станимир Стоилов: Ботев ще играе офанзивно, дори и да губи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 14.02.2013Коментари (27)4591
© Plovdiv24.bg
Станимир Стоилов навърши 46 години вчера. Старши треньорът на Ботев (Пд), който донесе най-големите успехи на Левски в Европа, беше сюрпризиран неприятно от футболистите си в навечерието на празника. Експериментална формация на "канарчетата" беше пометена от чешкия Слован Либерец със 7:1 в контрола. Това е и единствената загуба на Ботев в предсезонните контроли. Станимир Стоилов отговори на въпросите на "Меридиан Мач" навръх рождения си ден и 24 часа след тежкото поражение.

- Г-н Стоилов, честит рожден ден! Как определяте изминалата година и какво си пожелавате за предстоящата?
- Благодаря. През изминалата година нямах кой знае какви футболни страсти. Отдадох се на почивка, презаредих батериите. През предстоящата година си пожелавам да съм жив и здрав, спортни успехи и късмет.

- Защо Ботев загуби със 7:1 от Слован?
- Защото допусна прекалено много грешки, особено в защита. Най-лесно е сега да търсим виновни или оправдания за това поражение. Няма никакво значение с какъв състав сме играли, защото футболисти на Ботев, каквито и да са те, не могат да си позволяват подобно отношение. Говоря най-вече за играта в защита, където действахме несериозно. Но нали затова са контролите. Те целят избистряне на титулярния състав и изчистване на грешките.

- Тази тежка загуба ще повлияе ли на определянето на титулярите?
- Още е рано за крайни заключения. 80 процента от титулярите са в главата ми. До края на контролите трябва да определя и останалите 20. Постарах се да дам почти равен шанс на всички. Проблемът е, че някои се примиряват прекалено лесно, че допускат грешки. Отминават ги с лека ръка. Играчите трябва да разберат, че при мен не може два пъти да се спъваш в един и същи камък.

- Мачът с чехите беше изгледан от сериозна делегация на Левски. Играете със "сините" във втория кръг на пролетта. Успяхте ли да ги заблудите?
- Принципно не сме искали да ги заблуждаваме. Те със сигурност са наясно, че това, което са видели със Слован, не е истинското лице на Ботев. Сигурно са ни видели някои слабости, но имаше и добри неща. Играхме прилично в първите 15-20 минути, но после дойде това необяснимо подценяване на ситуацията във фаза защита. Казвам необяснимо, защото в контролите до момента имахме много добра организация в отбрана. Много е лесно след подобно тежко поражение да се оправдаеш с умора, тежки
тренировки. Може да се измислят около 1000 оправдания за това 1:7. Аз съм от хората, които не ги търсят. Оправдания в случая нямаме. Имаме проблеми, които трябва да бъдат решени. Ще бръкнем дълбоко в раната, за да я изчистим и да тръгнем нагоре.

- Точно в този момент Левски играе с Дукла (Прага) в Кипър, защо не гледате "сините" на живо?
- Хора от щаба ми наблюдават мача. Аз си имам работа с моя отбор. Сутринта тренирахме, следобед пак.

- Как се отрази поражението на футболистите. Тежко е, но в същото време е първо в контролите?
- Очаквах, че ще се получи срив, но не и да получим толкова голове. Съжалявам най-вече за двамата ми млади вратари. Поражението им се отрази тежко. Същото важи и за 16-годишния Айтов, който игра 45 минути. По-опитните трябваше да им помогнат, но не го направиха. Гарантирам, че през пролетта Ботев няма да изглежда по-начина, по който изглеждаше срещу Слован.

- Ще налагате ли глоби за загубата?
- Предполагам, че ще има глоби. Ще се съберем и ще решим. Ако има нещо, що го съобщим пред отбора и то няма да добива публичност.

- Приключи ли Ботев със селекцията?
- Ако намерим някой, който да отговоря на изискванията ни - говоря за финансови и игрови такива, ще го вземем. На този етап няма такъв.

- Искахте Гари Мендес Родригес, който отиде в Левски. Защо не се стигна до сделка?
- Предложиха ми Гари Родригес някъде около 15 декември, но тогава клубът му изобщо не искаше да го продава. Впоследствие това се промени, но цената му беше висока за клубната ни политика. Иначе холандецът е добър футболист.

- Следите ли действията на ЦСКА, Лудогорец, Локо (Пд) и Левски по време на подготовката?
- Не особено. Основно съм се концентрирал да изчистя нашите позиции. Искам да направя така, че в отбора да не се примиряват с негативните резултати. Искам през пролетта Ботев да се развие игрово, да напредне, да се кали, да вземе важни мачове, ако може. Всичко това ще създаде една основа за следващия сезон, за да може в него да сме реален конкурент за Европа. Не казвам в коя точно евроквота ще се целим. Това зависи от нас - треньорите и футболистите. Имаме всичко осигурено от шефовете и верни фенове. Друго не ни трябва.

- Към днешна дата, кой е основният фаворит за титлата?
- Много често резултатите в контролите водят до прибързани заключения, фаворитът ще стане ясен, когато започнат истинските мачове.

- Доколко първите четири кръга в "А" група ще решат титлата. Един от основните конкуренти за нея - Левски, гостува на трима "сини" титани - Черноморец на Димитър Димитров-Херо, Ботев (Пд) на Станимир Стоилов и Черно море на Георги Иванов-Гонзо...
- Не искам да коментирам други отбори. За мен е важно Ботев да победи Левски.

- Ще имате ли сантименти за мача с Левски?
- Аз съм треньор на Ботев, искам да бием Левски.

- Ще продължава ли Иван Цветков да е лидер на Ботев и през пролетта?
- Предпочитам да имам отбор лидер, отколкото един лидер в отбора. Иван Цветков няма право да играе слабо или да сваля нивото. Той притежава качества и опит и е задължен да става все по-добър. Няма да му сложим праг на представяне. Никога не съм делял футболистите на млади и стари. Разделям ги по-качества и класа. Всеки един от тях трябва да дава все повече и повече на Ботев.

- Какъв Ботев да очакват феновете през пролетта?
- Ботев, който играе офанзивно. Отбор, който контролира топката и играе далеч от собствената си врата, макар и така да рискува със свободните пространства зад гърба на защитниците. Не искам Ботев да редува добри и лоши мачове. Искам да подобряваме дори и минимално нивото във всеки един мач. Лъкатушенето между силни и слаби мачове говори за посредственост. Добрите отбори и играчи държат винаги добро ниво. За резултати не мога да говоря предварително. Ако исках да постигам добри резултати на всяка цена, щях да сложа 9 защитници, а напред каквото стане. Сигурен съм, че с тази схема резултатите ще са добри, футболът, който аз харесвам, е офанзивен и с риск първоначално да губя мачове, ще налагам този стил. Никога не съм се притеснявал от временни неуспехи. Искам глобално да играем добре, а рано или късно успехите ще дойдат. Това е задължително.

- Какво става с решението на ФИФА около делото ви срещу Анортозис?
- Все още се чака решение. Нещата не се бавят, всичко върви по план.
Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Станимир Стоилов: "Ботев ще губи, дори и да играе офанзивно!"
+7
 
 
много успехи с Ботев ти желаем Мъри...
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 14.02.2013 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+8
 
 
Гледай напред, Мъри! И ние също искаме да гледаме силен Ботев! Успех!
+7
 
 
"За мен е важно Ботев да победи Левски" - и за мен това е много важно Мъри...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+9
 
 
Локомотивци ни викат селяни, че си плюем футболистите, че ги ругаем, псуваме, както селянина си псува добитъка, че сме ги гонили да ги бием. А дали пък нямат основание за това? Погледнете последните 3-4 теми, и за Палийски, и за Сашо, и за Мъри, колко негативни мнения, откровени заплахи на ботевисти има! Малцинство са умерените, които с болка на сърце пожелават успех на отбора, футболистите, ръководството. Повечето очакват едва ли не провал, за да имат щастието да докажат, колко са били прави в своите предсказания. Че с говеда нищо добро не ни чака, че Мъри не става. И ако се провалим, следва може би ново сдружение на феновете. Ще събираме членснки мнос, и започваме да издържаме отбора. Ако се появи нов собственик, със своя политика, пак започваме атака срещу ръководството. А бе, едно "романтично" занимение за някои.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: