ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бултрасите след скандала в Гърция: Не сме престъпници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:11 / 21.01.2013Коментари (48)7530
© Plovdiv24.bg
Привържениците на Ботев (Пловдив) публикуваха на своя сайт - bultras.com, позицията си за вчерашния скандал в Гърция. Както е известно, голяма част от феновете на "канарчетата" не бяха допуснати да влязат в южната ни съседка за контролата със Свиленград.

Ето позцията на "жълто-черните":

"Привържениците на Ботев Пловдив призоваваме Министерството на външните работи на Република България да обърне специално внимание на дискриминацията, на която бяхме подложени на 19.01.2013, в желанието си мирно и кротко да гледаме любимия си отбор в предсезонната му подготовка в град Александропулис, Гърция. Над 600 фенове на най-стария отбор в България бяха спрени и задържани на гръцката граница без причина и без обяснения от местните власти. Бултрасите, които пътуваха с автобуси, бяха щателно обискирани, като на 200 от тях им бе заповядано да се върнат обратно в България, при това с доста груб тон.

Митничарите връщаха хора, които искаха да поздравят своя отбор в първия му мач за 2013 година, при това в среща между два български отбора. През вчерашния ден провокации от страна на привържениците към властите не е имало. Вместо да бъдем посрещнати като гости и да прекараме един ден празничен ден в Гърция, ние бяхме изгонени във време, когато се говори за обединена Европа и най-вече за отворени граници.

С това, че не ни беше дадено обяснение, ние смятаме, че нашите права са потъпкани, като граждани на една демократична страна в Европейския съюз. Призоваваме властите в страната, както и "Сдружение на българските футболните привърженици" с председател Елена Ваташка, да погледнат сериозно на този проблем.

Ние не сме престъпници, а хора, които безрезервно и безкрайно обичат своя отбор.
Ние никога няма да спрем да следваме Ботев Пловдив, където и да играе той.

Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Кои знае какво са си говорили митничарите като са умували дали а ги пуснат..... -Пусни ги бе... - Ще ги барнат някви от ПАОК с тва жълто и няма да могат да се приберат обратно.. -Карай бе гледай ги кви са утрепки кво ти пука ???
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+7
 
 
Като пряк участник и потърпевш от произвола на гръцката полиция заявявам най-отговорно: Нямаше никакви предпоставки за каквито и да било репресивни действия срещу 200 фена на Ботев, в това число възрастни жени и мъже, деца и др. Нямаше пияни хора в автобусите (което е рядкост в интерес на истината). Всички бяха настроени за празник, съчетан с най-добре намерения за една екскурзия. Понякога се сърдим на действията на нашите охранители по мачовете, но гърците преминаха всички допустими граници. Два чсаса и половина на границата без вода, храна и тоалетна. Строг екскорт до вратата на стадиона, а след мачовете - по автобусите и без спиране до границата. Имаше хора, които изкараха 7-8 часа без вода, храна и тоалетна! Това си беше скандал, но не предизвикан от феновете, а от няколко гръцки чиновника. И всичко това за приятелски мач между два български отбора, единият от които нямаше фенове.
+1
 
 
Искам да обърна вниманието на всички, че по Конституцията на Гърция държавният чиновник не може да бъде уволнен. Съответно митничарите им се чувстват безнаказани за всякакъв произвол. Предлагам ръководството на бултрасите за в бъдеще при такива пътувания в Гърция да искат съдействието на органите на МВР, за да може те пък да направят контакт с гръцката полиция и да се осигури съпровождане съвместно от нашата и гръцката полиция на тяхна територия. По такъв начин и митничарите им ще "отслабят хватката" и претенциите си към нашите фенове.
+11
 
 
Футболни фенове = на хулигани ,е така е в цял свят.Осъждам поведениети на Гърците но неможе да беснееме по родните стадиони и да ни се носи слава из Европа какви гамени сме и да чакаме да ни посрещат топло при едно такова гостуване без значение държавата.Колеги не се косете ,гледайте си отбора пък ние Гърците неможем ги оправиме(те сами немогат)развалили са ви рахата но здраве да е ...
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+8
 
 
Предлагам тази декларация да се преведе на английски и чрез евродепутатите да се входира в ЕК, също така да се изпрати и до повече държавни институции. Няма само да им гласуваме, нека и политиците свършат нещо.
+9
 
 
Заяждането си е заяждане !!Обаче не е ли добре хората да пуснат жалба до "гръцкия консул"(умишлено е с малки букви)и да спрат да се е*ават с БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ши*аните гърци!!!Няма значение агитката на кой е всички сме фенове и тези може да се подиграват с всеки БЪЛГАРИН
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: