ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спартак запази шансове за "А" група след безпроблемно 3:1 с Бенковски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 09.03.2008Коментари (0)3131
Спартак Пловдив запазиха шансовете си за промоция в "А" група, след като победиха леко Бенковски (Бяла) с 3:1. За "гладиаторите" се разписаха Петър Кънчев и на два пъти Николай Павлов. Почетното попадение за гостите отбеляза капитанът Цветан Ганев.

Спартак наложиха териториално превъзходство от началото на мача и с изключение на един кратък момент в края на първото полувреме, диктуваха играта през целия мач. Още от първите минути "гладиаторите" започнаха да обстрелват вратата на вратаря на Бенковски Вихрен Узунов. В 11-ата минута Любен Николов имаше добра възможност да открие след добро центиране, но останал сам срещу вратаря не успя да вкара.

Пет минути по-късно Николай Павлов също изпусна добра възможност, след като с глава стреля неточно. Голът все пак не закъсня, като в 19-ата минута голмйсторът на Спартак Петър Кънчев бе най-съобразителен при едно меле в наказателното поле и промуши топката покрай Вихрен Узунов.

Още в следващата атака Николай Павлов удвои резултата. Той получи топката на около 30 метра от вратата на Бенковски, но не се поколеба да стреля, като отбеляза изключително красив гол за 2:0.

След двата бързи гола "гладиаторите" решиха, че са спечелили мача и успокоиха играта. Така допуснаха гол на надеждата, който вкараха Бенковски в края на полувремето. След разбъркване пред вратата на Петър Денчев, Георги Ковачев от Бенковски остана на празна врата и без проблеми върна един гол - 2:1.

Спартак решиха мача още в началото на второто полувреме. След бърза атака по крилото и точно центриране, Николай Павлов успя да засече топката и простреля безпомощния Вихрен Узунов за 3:1, като разби надеждите на Бенковски за нещо повече от почетна загуба.

До края на мача не се случи нищо интересно, като единствено реферът на мача Димитър Андреев показа няколко ненужни картона, с които изнерви малко играта. Футболистите на Спартак бяха подкрепяни от малобройна агитка - фенклуб "Тодор Диев", която не спря да пее през целия мач. Ръководството на тима дори организира екскурзия за гостуването на Родопа след седмица.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак стиска палци за Несебър, битката ще е до самия край
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Пловдивчанин свири дербито Спартак - Ботев в Трета лига
Честит рожден ден на един от най-емблематичните пловдивски треньори!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: