ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Цветан Василев: Целта пред Мъри е Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 11.12.2012Коментари (55)8272
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Ботев (Пд) Цветан Василев даде интервю пред "Тема Спорт". Банкерът говори за рокадата на треньорския пост на "канарчетата", за целите пред наследника на Ферарио Спасов Станимир Стоилов, както и за това докъде се простират амбициите му във футбола. Ето и най-интересното от думите на Василев пред спортния всекидневник.

"От 1 януари старши треньор на Ботев ще бъде Мъри Стоилов. Той идва с екип, който е подбрал лично. Раздялата ни с Ферарио стана коректно. Той постигна доста за отбор, който влиза от долните групи. Проблемът е, че липсваше тази амбиция, която ще направи Ботев от средняк до тим, който претендира да бъде един от водещите. Затова реших, че трябва да опитаме с един различен треньор в лицето на Станимир Стоилов. Със сигурност сред целите, които ще му бъдат поставени, ще бъде търсене на едно по-предно класиране. Ще атакуваме Зона Европа. Това са първите цели. Отборът трябва да получи и друг облик, да играе атакуващо и агресивно. Александър Александров остава на поста си спортно-технически директор. В Ботев Стоилов няма да бъде в тандем с Наско Сираков", казва Цветан Василев. Той споделя още, че няма амбиции и време за шефския пост в БФС, макар да вижда необходимостта от промяната на върха в българския футбол.

Банкерът е категоричен, че проектът "Ботев" е дългосрочен и затова преследването на титлата на всяка цена само би навредило на плановете за изграждането на отбор от европейска класа, каквато е крайната цел.

"Детско-юношеската школа на Ботев беше разбита. Финансирам изграждането на много съвременна база и вярвам, че това ще бъде една достатъчно добра основа за развитието на представителния тим. Титлата никога не ми е била самоцел. За мен по-важно е отборът да играе добре и да радва феновете. Наясно съм, че всякакви такива революционни проекции са нездравословни и имат неприятни развития. Затова предпочитам да се развиваме последователно, като градим боеспособен отбор. Трябва да си извървим пътя в следващите няколко години. Още повече, че знам, че ние не сме създали необходимите условия за развитието на отбор от европейска класа", завършва Василев.

Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
На екскурзия в Европа ли ще ги води ?
-4
 
 
Браво Банго Василев!Вече си си у дома в Столипиново, където мангалчетата с жълти фланелки и насрани в жълто гащи ти целуват г*за, твоят и на господаря ти Ахмед Доган!!!
+10
 
 
Не знам колко по-точно може да се кажи случващото се на Колежа. Вижда се, че макар и далече от отбора, Цветан Василев е наясно какво се случва "в кухнята", съгласен съм с абсолютно всичко, което е казал, не знам колко по-точно може да се изрази човек.
+14
 
 
Кратко,ясно и точно са поставени целите и ако не се постигнат отново ще хвърчат глави!
+15
 
 
За никой не е тайна ,кой е отбора с най интелигентен собственик в България.Този човек е наградата ни за изтърпените мъки и страдания!
+18
 
 
Отлично г-н Василев.Сега остава да се преборите и със съдиите.Само Ботев
+7
 
 
Целта е Европа"! Ей това е приказка! Само с поставяне на високи цели можем да стигнем далече и високо!
+17
 
 
Г-н Василев едно голямо БЛАГОДАРЯ за всичко което правите за БОТЕВ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: