ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (19)
Йордан Господинов и сълзите на дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 08.11.2012Коментари (9)5431
© Plovdiv24.bg
В неделя се игра дербито на Пловдив между Локо и Ботев. Оказа се, че битката под тепетата не носи само радост и наслада от сблъсъка в хората. Носи и сълзи. Вратарят на домакините от Локомотив Пд Йордан Господинов бе силно развълнуван след първото си пловдивско дерби. 35-годишният страж допусна два гола, но това не можа да помрачи щастието му от участието в големия мач, завършил 2:2.

- Доживях на 35 години да преживея това. Като гледах стадиона, ми се насълзиха очите, да играеш в тоя мач е невероятно - кратко и ясно каза Господинов. Как е възможно един двубой, макар и той да е пловдивското дерби, да разплаче футболист, врял и кипял не само у нас, а и по чуждите терени?

Йордан Господинов дойде на Лаута през лятото по скоро с идеята да е резерва и да влиза само в краен случай. Целта пред 35-годишният страж бе да премине по-леко от терена към треньорския пост, а Локо реши да му даде този шанс. Дали заради колебливата форма на Стефано Кунчев или пък огромното раздаване на Данчо на тренировките изигра значение, но сливналията се превърна в първи избор. И оправда повече от добре доверието на треньора Стефан Генов. Благодарение на екснационала Локомотив е все още в битката за Купата на България. Стражът извади всичко що можа срещу Литекс и остави живи надеждите за следващия кръг. След мача Стоичков и неговите момчета не можаха да повярват, че не са вкарали гол на Лаута. А само преди няколко месеца Господинов бе пред отказване

След изпадането от "А" група на Калиакра, където се подвизаваше Данчо, той реши да си търси късмета извън страната. Изборът му бе северната ни съседка Румъния и тимът от Кяжна - Конкордия. Ветеранът записа само 12 мача, след което отново се върна в България. Точно когато през главата му минаваха мисли да сложи край на кариерата си, се появи офертата от Локо Пд. Въпреки 35-те си години Данчо Господинов изглежда възроден на Лаута и по-свеж отвсякога. Колко още обаче ще играе за тима на Веселин Марешки ще покаже времето. Ако се съди по лоялността му - доста.


Източник: "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 71
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
07.11.2012
07.11.2012
06.11.2012
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Четете, четете какво казва човек от Сливен играл в Нефтохимик в силните му години, в Левски, Литекс и в чужбина и после прочетете и келемето Илиян възпитаника на пловдивска школа и играл и в двата големи пловдивски отбора.
+6
 
 
Данчо може още 2-3 години да играе! Поддържа форма, не е пуснал шкембе като Лильо!
+6
 
 
Той е човека който ме изненадва супер много с играта си другата голяма изненада за мен е Рони в когото честно казано никога не съм вярвал ,но започва да ме опровергава много сериозно за което много се радвам защото е добро момче и го заслужава
+9
 
 
Браво на Данката от отдавна не съм виждал такъв вратар да застане и да пази нашата врата! Успех и за напред с черно-белия екип!
+18
 
 
Феноменално спасяване за да ви остави в мача.Радва ме,че признава величината на дербито.Успех напред.
+12
 
 
На мача срещу Литекс,по едно време ми се струваше чак нереално да имаме такъв вратар.Той беше най-добрия ни играч.Много качества има в него,дано остане в Локомотив.Още много успехи, Данчо !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Малки "канарчета" се снимаха с Тошко Неделев, спечелиха турнир в Разград
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: