ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (19)
Засилени мерки за сигурност за пловдивското дерби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 01.11.2012Коментари (17)6212
© Plovdiv24.bg
Засилени полицейски мерки ще бъдат взети преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК "Локомотив Пд" и ПФК "Ботев 1912". Дербито ще се проведе в неделя от 14.30 часа на стадион "Локомотив" в областния град. Очаква се засилен интерес към футболната среща и посещение на около 10 000 фенове на двата пловдивски отбора. На територията на спортната зона и в целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Областна дирекция на МВР - Пловдив, СДВР и от жандармерийските звена. По улиците и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.

В 11.45 часа ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, които ще бъдат проверявани обстойно за недопускане внасянето на забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др. От ръководството на клуба-домакин е разрешено внасянето на безалкохолни напитки до 500 мл само в пластмасови чаши.

Съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ), на трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

Полицейски служители ще съпровождат агитката на ПФК "Ботев", която ще премине организирано в шествие от стадион "Христо Ботев" до сектора за гостуващата агитка на стадион "Локомотив", с оглед осигуряване реда и недопускане на инциденти между фенове на двата отбора.

В районните полицейски управления е създадена организация за незабавна работа по задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща, и предаването им на съда.

Уточнена е хореографията от двата фен-клуба, като е издадено съответно разрешение от Община Пловдив за използване на пиротехнически изделия в началото на срещата.

Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, като при извършване на нарушение на закона (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.), установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗОРРПСМ и Наказателния кодекс. Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона в деня на срещата, от 12.30 ч. до 18.30 ч. В отделни периоди при провеждане на шествието от стадион "Христо Ботев" и при възникнала друга необходимост, ще бъде спирано движението на МПС в отделни райони на града.

Ръководството на ОДМВР - Пловдив призовава гражданите и феновете на двата пловдивски отбора да не извършват правонарушения или провокативни действия, които биха довели до допълнителни затруднения в обстановката. Нека пловдивското дерби се превърне в празник за всички жители и гости на града и за приятелите на футбола!
Още по темата: общо новини по темата: 71
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
07.11.2012
07.11.2012
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В чест на една добра игра и едно добро съдийство ура!Ха-ха-ха
+6
 
 
Няма нито една простотия във всички коментари до тук, поздравления за всички! Не може да се случи дори между агиткаджиите да няма чужди елементи. И в сектора за гости очаквам да има някой друг я цесекар, я левскар. А във всички останали сектори да няма чужди фенове, е невъзможно. Въпросът е да се запази самообладание, и да бъдем на ниво. Без провокации, да не станем за смях пред света. Побоищата по стадионите вече са отживелица, няма да сме интересни на никой. И обратно, ще впечатлим всички, ако се държим цивилизовано!
+8
 
 
Като чета изказванията на хората под мен ме обзема все пак оптимизъм за бъдещето на футбола на Пловдив! Вижда се, че има и неолигофрени!
+11
 
 
Перуката ще ни заколи и двата отбора ако стане нещо на стадиона.....не ин поднасяйте съдбата ни на тепсия на така наречените ,,столичани ,,..... успех на локо само БОТЕВ ....ай Канариииии....
+9
 
 
..най накрая и една умна приказка от теб ....
+7
 
 
Шопите само дебнат да накажат и двата отбора, така че - УМНАТА!
+13
 
 
На тъпанарите дето много им се иска да покажат бабаитлък особено на стадиона, искам да припомня какво се случи на последното дерби - и двата отбора доиграха полусезона на други, не на собстените си стадиони.
+8
 
 
Аз и още много хора привърженици на двата отбора няма да дойдем на мача. Дано не се стигне до там,да направите някоя глупост.ТОВА НЕ Е ВОЙНА. Преди дербито се играеше пред 40 000 на 9 септември - празник за Пловдив.А сега???Полиция,жандармерия и армията само липсва.
+9
 
 
Пичове не допускайте ексцесии нека покажем красиво дерби наподобаващо за номер 1 на България И Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: