ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (19)
Котев: Нека си говорят хората за Ботев, ще видим накрая колко струват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:10 / 19.09.2012Коментари (36)6796
© Plovdiv24.bg
Защитникът на Локомотив Пловдив Кирил Котев даде интервю за "Тема Спорт". В него опитният играч говори за колектива в тима и бъдещето на отбора.

Кириле, изненадахте много хора с представянето си в пър­венството. Очакваше ли го?
- С тези промени, които настъпиха една седмица преди шампионата, може да се каже, че съм приятно изненадан. Не очак­вах толкова бързо отборът да се сработи, макар че все още не сме направили нищо особено. Можем много повече. Въпреки тежките моменти, които настъпиха с про­дажбата на много основни футбо­листи, всички момчета трени­рат здраво и се получи много добър колектив. Може би това ни помага в мачовете до момента. Смятам, че с всеки изминал дву­бой ще изглеждаме все по-добре.

Как толкова бързо се сра­ботихте и се превърнахте в отбор?
- Ако трябва да бъда откровен, през първите два мача дори не се познавахме. На тренировка не си знаехме имената. Дойдоха много момчета, които дори не бях чу­вал. Все още напипваме верния ритъм и съм на мнение, че съвсем скоро ще бъдем още по-силни.

Не се познавахте, но не за­губихте от амбициозния Локо София, след това от ЦСКА и Черноморец.
- Въпреки тежката програма младите момчета искат да се докажат, работят много и дават всичко от себе си. В пет мача ня­маме загуба. Може би точно зара­ди голямото желание, с което излизаме, се представяме толкова добре. Опитните помагаме с как­вото можем. Трябва да спомена и това, че тепърва доста играчи ще подобряват формата си, тъй като не изкараха пълноценна под­готовка. А и няма как да е по-различно, след като 16 души ни на­пуснаха, а после дойдоха 12.

Кой е отговорен за това сплотяване на отбора?
- Като започнем от треньори­те и стигнем до работниците, които поддържат терена. Всич­ки сме едно цяло, помагаме си вза­имно в трудните моменти. Беше много тежко в началото, започнахме с едва 13 души, но успяхме да се преборим с тревогите. В мо­мента е важно да не си вирнем носовете, а да затвърдим това, което постигнахме до момента.

Дълго време беше в чужби­на, как ти се струва ситуа­цията в клуба в момента? Бяхте сред най-силните от­бори, а изведнъж нещата се обърнаха с главата надолу.
- Така е, подписах с клуба, а след това в рамките на 10 дни не­щата коренно се промениха. Друг собственик и съвсем различен от­бор, но прекалено дълго съм играл в България и не бих казал, че това беше нещо ново за мен. За наша­та страна подобни ситуации са напълно нормални. Радвам се, че в крайна сметка си стъпихме на краката и нещата изглеждат оп­тимистични. Тепърва ни предс­тои трудното.

Минава ли ти през ума да си тръгнеш от Локо след неразбориите в началото?
- Новите собственици дадоха такава възможност на всички. Който не искаше да остане, беше свободен да напусне. Но прецених, че ще продължа да играя в Локо­мотив. Това беше моето желание и съм доволен от решението си.

Дълго време лекуваше кон­тузия, сега си титуляр? Как се чувстваш в момента?
- След толкова дълго отсъ­ствие и възстановяване в момен­та съм идеално. Има още какво да наваксвам, но малко по малко започвам да възвръщам формата си.

Какво смяташ за това, че Ботев ви измести като пър­ви отбор на Пловдив? В момента се говори повече за тях, за тях са суперлативите, те са един от претенден­тите за титлата.
- След толкова дълго отсъ­ствие от А група е нормално да им се обръща повече внимание. Добър отбор са, имат възможнос­ти, организационно са на високо ниво. Нека и за тях малко да се говори, пък времето ще покаже дали тези приказки са имали някак­ва почва.

Тази шумотевица около тях стимулира ли ви по ня­какъв начин?
- Ако трябва да съм честен, никой от клуба не обръща особено внимание на Ботев. Ние си знаем, че сме добри футболисти. Колко­то по-малко се говори за нас, тол­кова по-добре. Това, което напра­вихме досега, никой не го очакваше. Накрая ще се види кой, къде и как

Докъде може да стигне Ло­ко Пд според теб?
- Ситуацията при нас е така­ва, че е трудно да обявим някакви цели. Разкрепостени сме и играем спокойно именно защото не ни притискат с някакви амбиции. В момента ни върви, надявам се и занапред да е така.

Чакате ли е нетърпение дербито на Пловдив?
- Има много мачове до въпрос­ното дерби. Сега имаме среща с Ботев Враца и тя е приковала нашето внимание. Няма какво да се затормозяваме и да се притесня­ваме от мисли за Ботев Пловдив.

Още по темата: общо новини по темата: 71
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
07.11.2012
07.11.2012
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Виш се къде играеш и тогава проиэнасяи думата БОТЕВ футболен инвалид
+13
 
 
За качествата на Котев няма да коментирам,но защо заглавието е коренно различно от това ,което казва момчето за Ботев.Той показа уважение към Ботев въпреки провокативния въпрос.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
Не разбирам защо това момче - Кирчо изобщо изказва мнение .. Срам няма ли ?! Ясно е, че локо бяна добре за няколко години, но липсата на солидна основа и традиции ще си казва думата и занапред : ] Нямам против Локомотив, но не виждам защо имат претенции за нещо : ]
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-1
 
 
Какъв футболист е тоя? Виж бившия ти колега(Тунчев) как му се разви кариерата, а ти се луташ като изгубен багаж по летища. Ако не беше зет на Пл. Марков нямаше да знаеш и нац. стадион къде е. А му викаха българския Барези. Хайде в Китай на ориз.
+7
 
 
Явно все пак се е притеснил от Ботев :) Щом заминава за Китай :)
+5
 
 
Котев, Котев,Котев!! Не успяло футболистче!Постоянно лутащо се между черешари,буфери и чорбари и чат -пат ялови опити за игра в чужбина.Влезе в национала покрай Пл.Марков и добре знаеш защо!На твоите години другите имат по 260 - 300 мача в групата, а ти нямаш и 200!! Преди да говориш глупости кой колко дълго е отсъствал от А група е добре да познаваш историята на двата клуба.Но при Вас буферите говоренето винаги изпреварва мисленето.Когато Ботев играеше 1/4 финал за КНК през 62/63 с Атлетико Мадрид ,Локото къде беше? 9 години на три транша по 5,3 и 1 г Локото блъскаше в Б група.Добре,че Г.Илиев ги взе(след несполуката му с Ботев)и спаси изпадащото Локо от Б група,където не му мърдаше една петилетка.А такива наемници като теб,Стойнев и пр."светила" докара от Кюстендил в Пловдив и ви купи титлата 2004!! Ти всъщност играеш днес във Велбъжд Кн.И нещо друго,твоят отбор е единственият не в България, а в света, който пренаписа/ва историята историята от чувство за малоценност. Жив и здрав да си!
+8
 
 
Че кога Локо е било 1-вия отбор на Пловдив, че да ги изместваме от това място? В 11-тия кръг ще се види...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: