ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Пловдив задвижи проекта за нов суперстадион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 15.11.2011Коментари (61)22195
© Plovdiv24.bg
Потегли проектът за суперстадион в Пловдив. Це­лият комплекс е на стой­ност 158 милиона евро, които ще осигурят испан­ски инвеститори.

Работна комисия по про­блема със собствеността на терена бе сформирана в понеделник със заповед на кмета Иван Тотев и новия областен управител Здравко Димитров. "Строител­ството на модерен стадион е сред приоритетите ни и за месец се надявам да бъдат изчистени всички неразбо­рии около имотите в райо­на", коментира градона­чалникът.

Запуснатият сега ста­дион "Пловдив" е с два акта за собственост - според първия от април 2002 г. е публична общинска соб­ственост, а според втория от декември същата година е публична държавна соб­ственост.

Казусът се заплита от фак­та, че през 2008 г. арената е отдадена на концесия, но договорът с консорциума "Стадион Пловдив" така и не е подписан. Университетът по хранителни технологии (УХТ) пък е собственик на спортна зала и кортове, вли­защи в общата площ от 218 дка. Върху нея доведените от Стоичков испански инве­ститори са готови да изград­ят мултифункционален ком­плекс за 158 млн. евро.

Кме­тът Тотев пое ангажимент да уреди въпроса с ректора на УХТ проф. д-р Георги Вълчев. След като бъдат разрешени всички пречки, кметът и екипът му ще по­канят на среща в Пловдив испанците от фирмата "Абелсир" и Христо Стоичков.

На­скоро Камата обяви: "Из­граждането на нов модерен стадион в родния ми град е от несбъднатите ми мечти. Реализирането на проекта за комплекс "Арена Олим­пийски съкровища" ще оси­гури работа на 1200-1300 българи за поне две години."

Освен ултрамодерната "Арена Олимпийски съкровища", включваща футбо­лен стадион, лекоатлетиче­ски комплекс, плувен ба­сейн, 21 тенис корта, 12 игрища и музей на спорта, през 2012 г. има план и за нов, втори гребен канал за 3 млн. лв.. И да довършат за­крития колодрум с 12 млн. лв. помощ от държавата. С гласуваните от правител­ството по 950 000 лв. Локо­мотив (Пд) ще монтира ос­ветление на "Лаута", а Бо­тев (Пд) ще стартира строи­телството на новия си ста­дион, който ще струва над 15 млн. лв.

Източник: в. "Труд"
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
А доктор Стоичков какво ще нагуши от проекта - алма му матерна, да му хонорис на цървулската кауза? И новия стар зам кмет на младежта и спорта накъде врътна дупето - нали защитаваше съществуващия стадион - или това беше цената на поста?
+5
 
 
Не искаме стадионче за 25 000 души! Искаме най-футболният град с най-грандиозното дерби да получи подобаващият му се стадион! Още помня мача на Тракия Пд с Байрен Мюнхен завършил 2:0 за канарите!!Бях точно под най-голямото в България за тогава, електронно табло.И видях стадион Пловдив, препълнен!!Аз съм пловдивчанин и с трепет си спомням този мач,никога няма да забравя ревящите над 50 000 души-КАНАРИ НАПРЕД!! Плодвив заслужава своят-''Маракана"!!
+4
 
 
Пловдив няма нужда от нов МАЛЪК стадион, който на всичко отгоре ще струва майка си и баща си(около 200 МЕ), които ще инвестират каталунците. Ще ги инвестират, но с държавна гаранция от българска страна. И като се навехнат нещата, а те ЩЕ се навехнат, ние ще си спомним думите на Любо Пенев за супата. Олимпийският стадион в Барселона сигурно е строен преди 70 г. и е със същите размери като стадион "Пловдив", побира около 50 000 души. Но никой не е тръгнал да го руши, даже напротив- всички големи концерти са там или в "Паласио Сан Жорди"(намира се на същото място.) Какво пречи нашия стадион срещу 25Ме да се реновира и ни служи още дълги години ? И така стават 2 национални стадиона! Но явно някой ще намаже и то много. Предполагам всички се сещате кой може да намаже от тази сделка. Трябва да гледаме на нещата многопластово, а не само горния розов слой! След като ще се харчат обществени пари(забравете, че каталунците ще налеят пари с фунията!), то контролът върху тяхното разходване трябва да е много строг, прецизен и прозрачен! Защо трябва да разрушавме двуетажна къща, за да сковем кокошарник на нейно място!?
0
 
 
И защо никой не го задвижи този проект по времето на Сл. Атанасов?????
+4
 
 
Испанците понеже са в криза сега ще им създадем работни места,да не си мислите,че българи ще работят по този проект,а доколкото стадиона(тук прочетох коментари,че ще го бутат,кой малоумник ще бутне готово,че да гради наново)имаме нужда от голям стадион,защото той няма да е само за концерти и мачове.Пловдив има страхотна писта за лекоатлетически състезания,да не говорим и за залите отдолу.Тъй,че е един плюс за Пловдив.Нека направят и стадионите на Локо,Ботев,Марица и Спартак няма само шопите да лапат инвестиции,като има пари нека са за Пловдив,стига сте мучали само,нямало нужда от втора гребна база и т.н.Това е за нашия град,а колкото повече инвестиции има тук,ще има и повече работни места.
+4
 
 
Някой знае ли при какви условия испанците ще строят стадион? Чия ще е собствеността, кой ще го експлоатира, как ще се върнат инвестициите? Изобщо какъв е бизнес плана? При тази криза да се инвестират толкова милиони в спортно съоръжение-нещо ми намирисва. Ще ми сложите минуси, но помислете върху това.
0
 
 
ааа дано се получи и да стане това 6а е голям скок за пловдив
+4
 
 
Уважаеми съграждани, аз предлагам освен 218 дк. ,което е базата УВХ /университета по хранителни технологии/ да им дадат и стария град и альоша и младежкия хълм. Тогава тва стадионче ще ни излезе по-евтино. Пък и като изсекат гората между гребната и марица - нали там рибарник с барбекю ще прави някой, може да си поканим и някой цирк и да му спретнем един панаир, щото то и панаира вече не знаем на кого е.
+2
 
 
Аз искам да питам относно занемарената гребна база. Защо ще правят нови като вече си има игрища и кортове, които само трябва да се ремонтират и земята да се изравни. Нужно ли е да има толкова много тенис кортове, от които някои са необитаеми и разбири? Защо не се ремонтира и обнови волейболната зала на Марица ПОНЕ, защото Виктория Волей ни излага от всякъде...
+3
 
 
Всички искаме голям стадион. И може да се направи, но явно на хората не им достига въображението или за пореден път столицата ни диктува, какво да се прави. Десетки са фактите, че в Пловдив националите ще са двойно по-подкрепяни от колкото в селската София. Пак ли ние привържениците ще сме безгласни букви? 25хил. ще си го напълним само ние привържениците на Пловдивските отбори, а ако решат да играят националите!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: