ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
ПУ присъди "Професор Емеритус" на майстор по бойни изкуства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:47 / 28.09.2011Коментари (0)8130
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Кирил Налджиев
tetulka
Петко Петков
gargamelche
ГеоргиС
spartaka
Фани
vasel1
Пенка Христова
jonykanara
eli_ana
proxima
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Майсторът по бойни изкуства проф. дпн Кийт-Роналд Керншпехт граф фон Ротенбург получи днес почетното звание "Професор Емеритус" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Дипломата на български и немски език и плакет със знака на висшето училище му бяха връчени лично от ректора доц. д-р Запрян Козлуджов.

Отличието е напълно заслужено предвид приноса на проф. Керншпехт в областта на спорта, винг-чун и спортните науки в ПУ "Паисий Хилендарски", заяви доц. Козлуджов. Той припомни, че първото посещение на майстора по бойни изкуства в Пловдивския университет е през 1996 г., когато ректор е бил проф. Огнян Сапарев.

Ново начало в обучението в Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт е поставено през 2001 г., когато със съдействието на настоящия ректор доц. Козлуджов се изготвят бакалавърски програми по спортна педагогика, в които да се включат и студенти от Германия и Австрия. В момента в Пловдивския университет има и магистърска програма със същия профил.

С помощта на проф. Керншпехт се надяваме от догодина да стартираме и други учебни програми по теория и практика на бойните изкуства съвместно с руски и английски университети, сподели ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски".

Връчването на званието е по предложение на Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и нейния ръководител проф. Веселин Маргаритов и е прието на Академичния съвет от месец юли т. г., потвърди доц. д-р Запрян Козлуджов. Той припомни, че през 2006 г. Пловдивският университет е връчил на проф. Кийт-Роналд Керншпехт фон Ротенбург званието "Доктор хонорис кауза".

Престижното отличие "Професор Емеритус" в превод означава "заслужил професор" и се присъжда, когато са налице определени одобрени световни критерии, обясни проф. Веселин Маргаритов, ръководител на Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт в Пловдивския университет. Кандидатът трябва да притежава научното звание "Професор", да има минимум 25 години академичен опит и да е показал високи постижения в областта на науката и обучението, да има издадени учебници и разработени учебни програми.

Проф. дпн Кийт-Роналд Керншпехт е роден в Германия през 1945 г. Работил е като преводач от английски и испански в различни държавни институции в родната си страна. Има и дългогодишна преподавателска дейност - по английски език и по азиатски бойни изкуства като карате, кунг-фу и винг чун, в които е постигнал 10-и дан.

С източните изкуства проф. Керншпехт се занимава повече от половин век, като има зад гърба си 400 школи и над 50 хил. ученици в цял свят. Той е почетен председател на Международна асоциация по винг чун и на Международната федерация по бойни изкуства, директор и представител за Германия на Асоциация по бойни изкуства "Им Пан", пожизнен председател на Атлетическа асоциация по винг чун.

Немският учен е бил и главен инструктор на немските специални сили Kommando Spezialkrafte, създадени за неконвенционални войни, спасяване на заложници, борба с тероризма и въздушни операции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: