ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Коилов сломи Ботев с 2 гола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:51 / 11.05.2007Коментари (0)4228
Отборът на Ботев Пловдив загуби нелепо домакинството си срещу Локомотив София с 1:2 в мача от 27-мия кръг за първенство на "А" група, игран на стадион "Христо Ботев" днес. Близо 3000 души видяха как бившето "канарче" Христо Коилов донесе безценните 3 точки за гостите, които бяха неузнаваемо слаби в този истински футболен сблъсък.

Другото важно нещо, с което трябва да бъде запомнен този мач е съдийството на софиянеца Цветан Георгиев - Mалката баничка -в ролята на 12-тия играч за Локомотив, който демонстрира пред цяла България, наблюдавла мача по телевизията, че разликата между българските футболни рефери и колегите им от западна Европа и дори Словения, е потресаваща! "Малката баничка" в този двубой ръководи срещата като прегорял тутманик, показвайки изумително неумение да свири важен и напечен двубой, какъвто предложиха двата отбора.

Върхът на съдийската немощ бе във фаталната 13-та минута, когато при една атака на Ботев, топката напусна очертанията на терена. Последва голямо чудене и двоумение между Георгиев и помощника му от далечната страна, как да бъде подновена играта - с корнер, засада или аут . Георгиев изгежда хвърли едно "ези -тура" наум и посочи флагчето за изпълнение на ъглов удар.

Мачът започна двуостро и опасностите бяха поравно пред двете врати.

Първото опасно положение си създаде сам Антунович, който се освободи от двама защитници на Ботев в 8-та минута и останал очи в очи с Арсов, стреля в тъч.

Ботев отвръщаше с много опасни контраатаки, при които Какалов нанасяше опасни удари, или оставаше в засада.

Най-чистото голово положение за първото полувреме създадоха столичните "железничари", в 43-та минута. Тогава само благодарение на изключителния рефлекс на Лилчо Арсов резултата не стана 0:1 . Вратаря на Ботев изби удар на нападател в червено-черно от непосредствена близост.

Като цяло, през цялото първо полувреме, футболистите на гостите бяха неузнаваемо слаби. Цветан Генков се изгуби тотално между защитнисите на Ботев, а и до него не стигаха удобни топки.

Другия опасен футболист на Локомотив-Саша Антунович, пък имаше проблеми с придвижването по терена след 30-та минута, вследствие на силното слънце.

Втората част започна доста по-интересно от първото полувреме.

Локомотив успя да поведе още в 51-та минута, след гол на Коилов. Същия направи добавка от около 2-3 метра, след зверски шут от пряк свободен удар на Дафчев от около 30 метра, избит с мъка от Арсов.

Отговорът на Ботев обаче не закъсня и само 7 минути по-късно, Ботев изравни след красив гол на Какалов от пряк свободен удар.

Изрусеното острие, което този път бе с нова прическа, намери изключително елегантно топката с левия крак и не остави никакъв шанс на Голубович за 1:1.

След гола, Какалов си вдигна фланелката, за да покаже новия лозунг на фланелката си отдолу, но за съжаление го бе написал с твърде дребен шрифт и никой от публиката не успя да го прочете.

Оттук до края на мача на сцената излезе непослучливото кулинарно произведение "малката баничка", което взриви на няколко пъти трибуните с постните си отсъждания.

Футболистите на Локомотив това и чакаха и смениха рязко тактиката, ориентирайки се към се повсеместно и поголовно лежане, превиване и пъшкане по тревата.

Не бе ясно как може да падне втори гол във вратата на Ботев, но верния отговорт знаеше само Коилов, както и Минев и Величков от Ботев .

Първо дмавата защитници на Ботев се зауетиха като срамежливи комсомолски секретарки при една висока топка , оставиха я да попадне в Коилов, а оттам неостарявашия футболен майстор, не прости на колегата си Арсов, пронизвайки го с прецизен удар с левия крак, обрал вътрешанат мрежа в левия ъгъл на вратата, пазена от Арсов.

1:2 в 72-та минута.

Интересно и при двата гола на Коилов , бе че той реагира като истински джентълмен , носещ жълто-черната идея в сърцето си, отказвайки да празнува попаденията си със своите съотборници.

След този втори гол на Локомотив, футболистите на Ботев реагираха като попарени и заредиха атака след атака по посока на вратата на Голубович.

Железничарите им противодействаха успешно , като увеличиха двойно симулациите и търкалянато по терена , валирайки идеално тревата на стадион "Христо Ботев" за следващия домакински мач.

За съжаление на жълто-черните запалянковци и на футболистите нба Ботев , малшансът отново бе завлядял "канарчетата" и те нацелиха гредата чрез Алегре с глава в 90-та минута.

Малко след това , в добавеното време (което никой на стадиона не разбра колко е) "Малката Баничка" се трансформира в "Голям Тиквеник" , не отсъждайки 101 процентовеа дузпа в полза на Ботев, за ситуация , станала пред очите му.

Така в един изключително напрегнат и добър за стандартите на вътрешното ни първенство , за съжаление опорочен от съдийството, двубой, Ботев загуби от Локомотов София с 1:2.

Двата отбора доказаха с играта си ,че уговорка между тях не имало, защото спекулациите не бяха малко.

Не успя да го докаже обаче Цветан Георгиев - малката баничка от София.

 

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:2 (0:0)

гр. Пловдив ст. "Христо Ботев" 3000 зрители.

голмайстори : 0:1 Коилов 51' (Локомотив Сф) 1:1 Какалов 58' (Ботев) 1:2 Коилов 72' (Локомотив)

жълти картони : Кръстев(Ботев) ; Антунович , Савич , Иванов (Локомотов)

 

СЪСТАВИ :

БОТЕВ - Арсов (к) , Василев, Величков (Стоев 80') , Какалов (Чепилов 75') , Видолов , Аврамов, Миленов , Урумов (Алегре 71') , Караматев, Кръстев, Й. Минев

ЛОКОМОТИВ (СФ) - Голубович , Дончев , Г.Марков, Генков, Дафчев , Антунович (Ст. Дончев 85') , Коилов, Орачев(к) (Павлов 30') , Савич , Иванов, Атанасов

съдийска тройка : Цв, Георгиев - Малката Баничка , Веселин Мишев и Цветан Трифонов - тримата от София

 

Още по темата: общо новини по темата: 8
13.05.2007
12.05.2007
12.05.2007
12.05.2007
12.05.2007
11.05.2007
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Ботев с много атакуващ състав, Лудогорец изненада със стартовите 11
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Фенове на Ботев в огромно задръстване на магистрала "Тракия"
КПБП: Ние сме Ботев - най-яркото нещо в българския футбол!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: