ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев и Левски правят 2:2 във футболен спектакъл
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:21 / 29.04.2007Коментари (0)8683
Изключително качествен и зрелищен футбол, за родните стандарти, демонстрираха Ботев и Левски, завършвайки 2:2 пред близо 18 хиляди души на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в мач от 25-тия кръг за първенство на А футболната ни група. Мачът бе ръководен отлично от словенеца Дарко Цеферин, който не се поколеба да изгони играч на Левски за симулация, за разлика от българските колеги.

Мачът започна във вихрено темпо и масиран домакински настиск за футболистите на Ботев, които още в първата минута имаха две великолепни възможности за откриване на резултата.

Първо Какалов се засуети изведен сам срещу Митрев, а веднага след него и Костадин Видолов имаше възможност да огорчи Левски с ранен гол.

След това, в 5-та минута, Урумов се размина с гола, не съумявайки да засече точно с глава центриеране от корнер.

Слеващото опасно положение за Ботев дойде в 13-та минута след силен удар на Видолов от далечно разстояние, вещо спасен от Митрев.

Така се стига до следващата 14-та минута, когато неочаквано за всички голът падна, но не във вратата пазена от Митрев, а зад мрежата на Лилчо Арсов.

0:1 за Левски в 14-та минута след груба грешка на отбраната на Ботев, оставила сам непокрит Йовов на около 5 метра от Арсов, който необезпокояван отбеляза с глава.

Веднага след този студен душ, "канарчетата" се вдигнаха на щурма към вратата на Левски, търсейки изравнителния гол и положенията не закъсняха.

В 17-та миннута Урумов бе изведен идеално от Видолов сам срещу Митрев, но се засуети излишно и ударът му се неудобния ляв крак попадна в краката на плонжиралия вече и паднал на земята страж на "сините".

В 21-та минута дойде и поредния шанс за Ботев, когато Какалов със страхотно волле с левия крак от 10 метра не уцели рамката на вратата.

Само секунди по-късно обаче канарчетата ликуваха, защото в пристъп на импровизаторско вдъхновение, Урумов реши да шутира от около 30 метра към вратата на Левски с мощен изстрел от типа "падащ лист", който прехвърли Митрев и топката се оплете в мрежата зад него. 1:1 в 21-та минута .

След този гол обаче, футболистите на Левски реагираха като ужилени и вдигнаха рязко оборотите, вследствие на което на Лилчо Арсов му се наложи да демонстрира изключителната си класа.

В 30-тата минута вратаря на Ботев отрази блестящо мощен удар на Бардон от около 20 метра.

В самия край на полувремето се получи много интерсно положение пред вратата на Левски, при което Какалов проби от самата аут линия, вклини се между вратаря и защитник на Левски , Митрев плонжира, не съумявайки да отбие топката от нападателя на Ботев, който падна на земята, оставяйки сериозни съменния за дузпа в този момент от мача.

Второто полувреме, за разлика от първото, започна с вихрени атаки на футболистите на Левски, които изглежда бяха слушали конско от треньора си в съблекалнята на почивката и излезнаха коренно преобразени за вторите 45 минути.

Опасносттите пред вратата на Ботев започнаха да се редят едно след друго, но за щастие на вратата на "канарчетата" бе вездесъщия Лилчо Арсов, който бе непревземаема крепост за пореден път.

Футболистите на Ботев, от своя странаха, промениха леко тактиката за второто полувреме и заиграха с един изнесен напред нападател, търсейки възможности за контраатаки.

На върха на атаката се сменяха Урумов и Какалов, търсейки удобни пасове от неуморимия футболен диригент виртуоз Костадин Видолов, който за пореден път доказа, че дарен с изключителна футболна класа и огромно футболно сърце.

Така се стигна до 63-та минута, когато се потвърди старата футболна максима, че не вкараш ли, ще получиш гол, а потърпевши то нея бяха футболистите на Левски.

При една контра на Ботев, топката попадна у Какалов, който въпреки, че срещу себе си имаше двама защитници на Левски, опита мощен удар с левия крак от около 10 метра диагонално на Митрев.

Резултатът бе втори гол във мрежата на Левски. Целия стадион понесен бе на крилете на радоста, еуфорията неописуема, а футболистите на Левски гледаха невярващо на това, което се случва на терена.

Минута преди гола на Какалов, терена с тежка контузия напусна Гаров от Ботев, който бе затиснат от Митрев на земята, след изпълнение на корнер. Гаров получи тежка травма в рамото, а на централната трибуна заваляха псувни и упреци към журналист от радио Дарик, според когото Гаров е симулирал в тази ситуация.

За зла участ на "канарчетата", само 5 минути по-късно статуквото в резултата бе изравнено, след ужасна грешка в центъра на терена.

Караматев се въртя като пумпал около оста си в продължение на около половин минута, чудейки се с кого да комбинира, и за нещастие избра най-лошото решение, връщайки топката назад към Василев, който от своя страна изчисти много нескопосано топката.

Кълбото попадна у Йовов, който напредна по дясното крило, подаде нисък пас по тревата успоредно на вратата от самата аут линия и от гол линията Домовчийски засече кълбото за 2:2.

До края на двубоя Левски установи мощен териториален превес, а Ботев заигра на контраатака, но чисти голови положения пред двете врати липсваха.

В продължението на срещата червен картон получи Станислав Ангелов от Левски, който бе декориран с втори жълт картон за симулация в наказателното поле на Ботев.

С това си решение словенския рефер Цеферен изнесе открит урок на българските си колеги по темата "кои са Левски и с какво са по-различни от останалите !?".

След края на мача , публиката на Ботев бе доволна от равенството с шампионите и изпрати любимците си със заслужени аплодисменти за сърцатата игра.

Най-добър играч за Ботев в този мач, според мнението на мнозина бе десния бек Данчо Минев, който не спря да се бори през целия мач и се раздаде до краен предел.

 

БОТЕВ-ЛЕВСКИ 2:2 (1:1)

гр. Пловдив ст. "Христо Ботев" 18 000 зрители

голмайстори : 0:1 Йовов 14'(Левски) ; 1:1 Урумов 21' (Ботев) ;2:1 Какалов 63' (Ботев) ; Домовчийски 68' (Левски)

жълти картони : Какалов , Василев , Урумов (БОТЕВ) ; Томашич , Ангелов (Левски)

червен картон: Ангелов (Левски)

състави:

БОТЕВ : Арсов , Василев , Божков-к , Какалов , Видолов (Тимонов 74') , Аврамов , Миленов , Урумов , Караматев , Гаров (Величков 63') , Минев

ЛЕВСКИ: Митрев , Миланов , Томашич , Еромоигбе , Сърмов (Коприваров 68') , Йовов (Е.Ангелов 72') , Домовчийски , С.Ангелов , Телкийски - к (Иванов 78') , Вагнер , Бардон

съдии : Дарко Цеферин - главен арбитър , Милан Когей и Игор Зубанчин (всички от Словения)четвърти рефер - Христо Ристосков (Сандански)

Още по темата: общо новини по темата: 28
07.05.2007
03.05.2007
02.05.2007
02.05.2007
02.05.2007
01.05.2007
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кметът сложи фланелка с Купата! "Канарчетата" ще празнуват тази вечер пред Общината
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: