ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Нафтекс излъга Марица за 0:1 в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 28.04.2007Коментари (0)1292
Нафтекс победи Марица с 0:1 в изтегления за вчера мач за първенство на Б Източна група. С тази победа отборът на Георги Василев отново се върна на върха в класирането, изпреварвайки Черноморец на Димитър Димитров - Херо. Голът за победата отбеляза юношата на Левски Любенов през второто полувреме. Мачът се играя пред около 300 човека в приятно време за игра в петъчния следобед.

Първото полувреме не предложи кой знае какви емоции на малкото публика , дошла да наблюдава мача на стадиона в квартал „Каршиака" . Темпото на игра бе бързо , но голови положения пред вратарите почти липсваха.

Най-чистото положение на маричани през първите 45 минути пропиля централния нападател Георги Христов , който в 21-та минута бе изведен очи в очи срещу Смеонов , но вдясно от вратата. Нападателя преодоля вратаря, но си поведе силно топката , ъгълът стана невъзможен за отбелязване на гол и логично изстрелът му с десния крак по тревата мина на педя от левия страничен стълб на вратата на Нафтекс.

Розовите от Бургас също имаха едно чисто положение за гол в 24-та минута, но то бе пропиляно от Божинов, който не успя да засече прострелно центриране на свой съотборник успоредно на гол линията и от два метра прати топката в аут.

Още след първия сигнал на Светослав Тодоров за второто полувреме обаче , футболистите на гостите вдигнаха видимо оборотите и осъществиха масиран натиск над домакините от Марица. В резултат на това, опасностите пред Акалски започнаха да се редят едно след друго.

В 53-та минута останаха съмнения за дузпа в полза на Нафтекс, но главния рефер реши да не показва бяла точка. Само 4 минути по-късно обаче , бургазлии нанесоха своя решителен удар в мача, отбелязвайки безценния гол на победата.

Отбеляза го Любенов, засичайки с глава центриране от ъглов удар.

В оставащите минути на мача маричани се опитаха да върнат попадението и осъществиха лек териториален превес , докато футболистите на гостите разчитаха на бързи контраатаки.

При една от тях , деветката на бургазлии Пиргов , бе спунят последователно от двама защитници на Марица в накаателното поле пред Акалски , но реферът Спасов отново бе непреклонен в решението си да не отсъди дузпа.

Това нажежи страстите на резервната скамейка и треньорът на гостите Георги Василев - Генерала , бе предупреден устно от главния рефер , заради бурната му реакция след спорното положение в наказателното поле.

Футболистите на Марица, въпреки желанието си да отбележат изравнителен гол, нямах никаква идея как точно да го направят в оставащите минути до края и така срещата приключи със закономерна и гросмайсторска победа за гостите от Бургас.

Марица - Нафтекс 0:1(0:0) гр. Пловдив ст. „Марица" - 300 зрители
Гол-майстори : 0:1 (Любенов 57')
Жълти картони : Пл.Крачунов , Апостолов (Марица) ; Караканов , Алдев (Нафтекс)
СЪСТАВИ :
МАРИЦА : Акалски , Банев, Иванов, Пл. Крачунов (76' - Димов), Николов, Апостолов, Стефанов, Байрев (57' - Лазаров) , Христов-к, Манчев , Коларов (66' - Б.Димитров)
НАФТЕКС : Симеонов, Бонев, Дамянов, Зафиров, Ценов (80'-Петров), Караканов, Любенов (78' -Младенов), Божинов (67'-Алдев), Валериев, Тодоров, Паргов







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Най-квалифицираният треньор в Марица празнува днес
Четвърта раздяла в Марица! Напусна рекордьорът по мачове от последните 2 сезона
Пловдивски футболист с култов танц в съблекалнята след победен гол в Литва
Марица се раздели с трима опитни футболисти още преди края на сезона
След Локо и Ботев - още един пловдивски отбор загуби мача си
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: