ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (19)
Държавата осигурява 50 000 лв. за експертизата на стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:56 / 24.06.2011Коментари (9)8135
© Plovdiv24.bg
Държавата ще осигури 50 000 лв. за финансирането на експертизата, която ще установи състоянието на стадион "Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. За това са се договорили на днешната среща с министър Росен Плевнелиев кметът  Славчо Атанасов и областният управител Иван Тотев.

Стана ясно, че в понеделник, другата седмица, градоначалникът ще издаде заповед, с която ще разпореди Експертен съвет от юристи, архитекти и инженери да

(с) ПОТВ
изготвят експертиза за сегашното състояние на спортното съоръжение. 

Тъй като Община Пловдив не разполага с нужната техника, с която трябва да се направи обследване на стадиона, се налага да се търси оторизирана фирма, който да направи това. За целта, най-вероятно ще бъде обявена процедура за обществена поръчка. 

Разбра се още, че сумата за експертизата е голяма, заради естеството на техниката, която ще се използа за проверката на съоръжението.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПО спомен арх. на стадиона бе казал, че от УАСГ имат техниката за обследване - защо парите не се дадат на университета и те да се погрижат, а на някаква фирма на наши - знаем ги тези обществени поръчки.
+8
 
 
Аз лично много се надявам съоръжението да се окаже здраво и да не го бутат. Дори и да изкарат парите за един нов стадион,колкото и да е хубав пак ще предпочета сегашния да се ремонтира и завърши .. просто този стадион си е като паметник за Пловдив, точно с тази си архитектура(според някои морално остаряла),с 2-та си етажа и с всичките спомени на него... И съм твърдо против да правят 2 пъти по-малък стадион, защото съм убеден че на градски дербита и мачове на национала (евентуално) ще надхвърляма 30-40 хиляди .. и бих ви предложил да се организираме, да агитираме колкото можем познати и на следващото събиране на кметове министри инвеститори и т.н. да отидем повечко и да си изкажем позициите защото това за нас се прави все пак :)
+5
 
 
А не може ли просто органите от които зависи нещо да заяват че каквото и да стане трябва да има НЕ ПО-МАЛКО места от колкото сега има и новия (стария) стадион да ОТГОВАРЯ на изискванията за големи мачове. И все пак някакъв ангажимент за достъпността на обикновения човек до съоръжението (от финансова гледна точка)
+4
 
 
това от последните няколко дни беше "всяко чудо за 3 дена" ... хайде разотивайте се, след 3 месеца нова доза интриги около стадиона ... Това май се повтаря вече 20 години ... през 3 месеца ...
+3
 
 
Големмммм си Ицко...марш на полюса да стройш стадиони.Но пингвините и от там ще те изгонят.
+6
 
 
Само да не е някоя поръчкова експертиза... Нищо вече няма да ме учуди. В крайна сметка, официалните власти и "националните" медии се оказват най-големите престъпници в България, обслужващи лични и корпоративни интереси. Да имаше едно НПО за стадион Пловдив, да се направи една независима експертиза, ама едно НПО не може да събере толкова пари от волни пожертвования. Не знам, за няколко дни ме превърнаха в абсолютен песимист и скептик за позитивно развите на нещата..., особено с тия идеи за бутане и строеж на някво квартално стадионче с 30 000 седящи места. Това е смешно и жалко за гражданите и прозират геноцидните интереси на премиера на София, спрямо Пловдив. В името на бойковата грандоманщина, бургазлии например, ще трябва да пътува + 300 км отиване и връщане, за да гледат мач на националния отбор. Това в интерес на българите ли е!?
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 24.06.2011 г.
-5
 
 
Еее , Резоне , айде стига с тези негативни коментари по адрес на Камата ! Кажи ми кой последните 20-30 години е направил нещо за ст.Пловдив ? Да още не е започнало нещо , но както гледаш лека полека нещата вървят . Нека потраем , пък ще видим ! Как беше с любимият Ботев преди 1 година ? По същият начин , а виж сега 1 година по-късно къде сме , сравнение с нулевият старт ! Дано нещата околко ст.Пловдив се развият по начина по който , се развиха в Ботев ! Вярвам в Ицо !
+3
 
 
А така, вместо 14 дена, ще има обществена поръчка. Законът е такъв, съответно на Ичко Стоичко ще му пари под краката още 2 месеца, докато обявят резултата от експертизата. Пловдив е над всички, Ицо! Надявам се твоите инвеститори да не обърнат палачинката, когато се окаже, че нашият красавец стадион не е за бутане!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Малки "канарчета" се снимаха с Тошко Неделев, спечелиха турнир в Разград
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: