ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Арсов: Винаги ще помня как с Чирпан отстранихме ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:17 / 18.04.2007Коментари (0)3074
©
Вратарят на Ботев Лилчо Арсов е един от ветераните в българския футбол, но това не му пречи да е сред най-добрите под рамката на вратата. Едрогабаритният страж безспорно е най-опитният футболист на "канарчетата" и от него зависи представянето на тима. Преди днешния мач с ЦСКА на "Армията" вратарят даде интервю за "Топспорт".

- Лилчо, имате ли сили да спечелите нещо от днешния двубой?

- Във всеки мач отиваме, за да вземем нещо, така е и в този срещу ЦСКА. Вече претръпнах, за да се притеснявам от двубоите с родните грандове, мач като мач, излизаме и играем, и ако може, печелим.

- Традиционно се представяте добре срещу ЦСКА, бихте ги през есента, това не се отдава на всеки български отбор?

- Играем много добре като домакини и доста колебливо навън. Така че винаги се стремим да печелим срещите си на нашия стадион. ЦСКА е много добър отбор, така че каквото и да кажа, ще бъде малко. Това, че сме ги били през есента не означава, че ще го сторим и сега. Надявам се все пак да стане, но този път гостуваме, а на "Армията" трудно се взима нещо. Ако не вкараш гол на чужд терен трудно може да си тръгнеш с едната точка. Играем добре срещу "червените", защото мотивацията ни за дербитата с тях и Левски е съвсем друга. Сигурен съм, че ако направим всичко както трябва, може да си тръгнем минимум с една точка.

- През есента на 2003 година Ботев би ЦСКА с 3:1, а ти спаси две дузпи на Бадема, почувства ли се герой тогава?

- Всички бяхме герои, все пак направихме за смях ЦСКА, а не някой друг. Бихме ги с 3:1, като можехме да им вкараме още голове. Не съм направил кой знае какво и не искам да се връщам назад във времето. Дузпите са чист късмет, случайност, нищо не се знае. Няколко кръга преди нашия мач с "армейците" видях случайно как Бадема би дузпа срещу Пирин (Бл). Тогава той стреля в средата на вратата и реших, че и срещу мен ще пробва по същия начин. Първият път стана, отразих удара му. При второто изпълнение топката отиде в долния десен ъгъл на вратата, но пак я усетих. Тогава като и сега начело на ЦСКА бе Стойчо Младенов, легенда на клуба, човек, за когото не мога да кажа нищо лошо.

- Имаш доста сезони за Ботев зад гърба си, чувстваш ли се ветеран?

- Ами ветеран съм вече, побеля ми косата (Смее се.) Сигурно е от толкова хванати дузпи и отразени удари към мен. Сега сериозно, знам, че не съм първа младост, но мога още да пазя, ако намеквате, че е време да хвърля ръкавиците.

- Мислиш ли за отказване от състезателна дейност и какво ще правиш след това?

- Имам договор с Ботев до лятото. Тогава, ако президентът Димитър Христолов реши да ми предложи нов контракт, ще остана.

- Като футболист или като играещ треньор?

- По-скоро като играч. Все още не мисля да се отказвам. Имам сили да изкарам още една година и да правя това, което ми доставя удоволствие. Тренирам и по-младите вратари, давам им съвети, така че ще остана в клуба, без значение на какъв пост.

- Имал ли си някога предложение да преминеш в ЦСКА или в Левски?

- През 1993 година, когато бях още в Чирпан и бихме ЦСКА с 1:0, май имаше някакъв интерес от страна на "червените". След края на двубоя от "Армията" са питали за мен, но след това нещата се разпаднаха и не отидох в Борисовата градина.

- Съжалявал ли си, че досега не си играл в един от грандовете и не си осъществил трансфер в чужбина?

- Доволен съм, че се състезавам за Ботев, това е клуб, който има не по-малки традиции от грандовете. Било е писано да не играя в ЦСКА и Левски, но не съжалявам.

- От кой мач срещу ЦСКА пазиш най-добри спомени?

- От двубоя през есента на 1993 година, когато бях вратар на Чирпан. Отборът беше във "В" група и жребият ни отреди да срещнем в един двубой ЦСКА. Знаете какво е, когато един от грандовете гостува на малък отбор. В града е истински празник, хората чакат мача с нетърпение. Бихме с минималното 1:0 с гол на Мирослав Стоев в 120-ата минута на продълженията. В нашия състав игра Димитър Иванов, който по-късно бе в ЦСКА, а треньор ни бе Тенчо Тенев. "Червените" дойдоха с титулярния си състав, в него бяха Тошко Праматаров, Лъчо Танев, Христо Коилов, Ивайло Андонов и др. На стадиона беше страшно, хората не можеха да повярват, че отстранихме гранда ЦСКА.

- Ако Ботев завоюва по-предно място в класирането, ще участвате ли в Интертото?

- За това трябва да питате ръководството. Ако шефовете искат, ще играем, няма проблем. Мисля, че не сме по-лош отбор от тези, които са подали заявка за участие в летния турнир.

- Засега хит в първенството е Локо (Сф), имат ли шансове "железничарите" да станат шампиони?

- Защо да нямат? Щом са на второ място осем кръга преди края на шампионата, значи имат шанс да стигнат и до първото място. Ако искат да стъпят на върха обаче, трябва задължително да бият или ЦСКА, или Левски. Иначе няма как да стане.

- Споделяш ли мнението, че на тях им помагат съдиите и бият с чужда помощ?

- Категорично не. Локо (Сф) има доста солиден отбор, на едно място се събраха сериозни и опитни футболисти. Вижте, че не могат да загубят вече осми пореден мач, все съдиите ли ги бутат? Не е сериозно да се говори по този начин и да се омаловажава техния труд. А те още от миналата година показаха, че могат да направят чудеса.

- Доста хора гледат на наднорменото ти тегло с ирония, сърдиш ли им се?

- Не, разбира се, вече свикнах с това. Не съм малко дете, за да се дразня. Това, че съм дебел няма никакво значение, важното е как се справям под рамките на вратата. Във футбола няма значение колко си висок и колко тежиш, а как играеш и дали постигаш успехи.

Още по темата: общо новини по темата: 10
20.04.2007
19.04.2007
19.04.2007
19.04.2007
18.04.2007
17.04.2007
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев може да срещне Аякс в Лига Европа, "канарчетата" почват от първи кръг
Шоу в Общинския съвет! Бивш депутат изненада всички
Наско Узунов поздрави "жълто-черните". Кметът: Беше вълнуващо! Има Господ!
Кметът сложи фланелка с Купата! "Канарчетата" ще празнуват тази вечер пред Общината
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: