ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Тотев: Държавата дава близо 2 млн. лв. за "Ботев " и "Локомотив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:37 / 05.05.2011Коментари (73)8616
© Plovdiv24.bg
"Миналата вечер имахме среща в резиденция Бояна с премиера на България Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков", каза специално за репортера на Plovdiv24.bg областният управител Иван Тотев. Губернаторът беше на официално посещение на Гребния канал в Пловдив, придружен от председателя на японската федерация по гребане. 

Стана ясно, че на въпросната среща са коментирани възможностите за отпускане на средства от държавният бюджет на община Пловдив, въз основа на решението на ОбС за разпределяне на средствата от софийския боклук. Тотев припомни, че още през месец декември миналата година, беше предложено отпускането на средства за подобряване на спортните бази и на нашите стадиони. 

"Коментирахме, че въпреки финансовата криза и тежкото положение на държавния бюджет, ще изпълним нашите обещания, поети към Пловдив", съобщи областния. 

"Взе се решение да бъдат отпуснати 1 900 000 лв. за изграждане на осветление на стадион "Локомотив", както и ремонтни дейности на стадион "Ботев", касаещи изграждане на 6 000 седалки", оповести резултатите от срещата губернатора. 

Стана ясно, че в сумата от близо 2 млн.лв. са предвидени и други дейности, залегнали в решението на ОбС Пловдив. Тотев беше ясен, че до края на месеца ще има решение на Министерски съвет, след което община Пловдив трябва да стартира процедура за изпълнител на тези ремонтни дейности.

"През лятото на тази година, вече трябва да е факт и новото осветление на Локомотив, както и подмяната на повечето седалки на Ботев", каза още областния.

Той припомни, че стадион "Ботев" е стадиона, който лично премиерът Борисов е дал на Пловдив, тъй като по времето на 4-ри годишния мандат на Сергей Станишев, водената кореспондеция тогава между общината и държавата за предоставяне собствеността на стадиона на община Пловдив, не е довела до никакъв резултат.

"Премиерът Борисов направи прехвърлянето, на собствеността на стадиона към общината, да стане факт", завърши Тотев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много милиони станаха, как ще ги харчат не знам! Общината обещава, ББ обещава..... личи си, че идват избори. Предлагам да се направи конкурс за най-голямо предизборно обещание и спечелилият второто място (защото първото е запазено вече) да получава мощни освирквания на "обновените" стадиони
на 08.05.2011 г.
+2
 
 
Герберастки гнусотии ! Опитват се да вържат феновете на футбола за гласоподаватели ...
+5
 
 
Тотев е лъжец.Тези 2 милиона как ще дойдат.Като направление за целият спорт,само за гребната база,само за спортните площадки или за незнма си какво.Идват избори и почнаха празните приказки !
0
 
 
Само ще ви припомня, че преди още 2000 години пловдивчани са имали стадион за 30 000 души, театър за 2500 (най-голямата сцена и в момента в Пловдив) от най-качествени мрамори, докарани през девет планини и морета, както и водопровод с прясна вода от Родопите. Ние, жалките съвременници, нямаме водопровод и пием вода с лошо качество, нямаме нито един стадион в приличен вид, операта ни е в ремонт, а най-голямата кино-зала в България - кино Космос с 900 места, което може да стане чудесен конгресен център или център за някакви приложни изкуства, се руши. Има толкова много работа по нашия полуразрушен и опустошен град, че 10 мандата няма да стигнат.
-3
 
 
Колеги, това са 2 милиона лева от парите за приемането на софийските боклуци. Те се инвестират в ОБЩИНСКИ стадиони - горе долу по милион за двата най-популярни пловдивски отбора, малко повече за ст. Локомотив. Годишната издръжка на един отбор в А група струва минимум 5-10 милиона лева, които ги осигуряват собственика и спонсорите. Възвращаемост на средствата, инвестирани в отбора, досега в България е постигал единствено Гриша Ганчев. Така че тази помощ е хем малка по обем, хем и много важна. По-скоро показва ангажимент на общината да подпомага популярните спортове - всъщност се изпълнява решение на Общинския съвет. Останалите пари от компенсацията за софийските боклуци ще се изхарчат за други още по-важни работи, когато антикмета Славчо Атанасов си отиде. Сегашната власт не е в състояние да управлява лафка, камо ли град. Та те вече изгубиха над 10 милиона лева САМО ЗАЩОТО НЕ МОЖАХА ДА ПОДАДАТ ДОКУМЕНТИ НАВРЕМЕ, представяте ли си колко е малоумна нашата общинска администрация. А има много, ама много сериозни планове за развитието на Пловдив, които имат държавна подкрепа. Почакайте малко - всичко по реда си. Само ще спомена в аванс, че Пловдив трябва да запази финансов и кредитен ресурс за съфинансиране на гигантски проекти с пари от еврофондовете. Има много умни хора в нашия град, които ще излязат на преден план, когато ометем боклуците, крадците и некадърниците.
+3
 
 
Бах мааму много станаха милионите за стадионите, вече им загубих края, но до изборите има още много време и се очакват още.
+6
 
 
2 000 000 лева за какво? За осветление на паднал стадион? Тотев се опитва да стане кмет за сметка на феновете. Не забравяйте откъде са тръгнали всички звезди в Пловдив. От УЧИЛИЩНИЯТ ДВОР И ОТ МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА. Срам за Пловдив е че в 21 век има Пловдивско училище без физкултурен салон- ОУ Антим Първи-бивше Сашо Димитров. Ние искаме децата ни да растат здрави,без дрога и не затлъстели а това може да стане ако те спортуват.Ами да им дадем възможност тогава и скоро ще излезнат Стоян Делчевци,Стефки,Стоичковци и други. А парите за стадионите нека дойдат от тези които се бият в гърдите че дават много за отборите и купуват Бенжелюновци, Гари и Карвальовци.
+4
 
 
Според мен, истината е в сключването на концесионни договори за 25-30 г. и общината да следи за тяхното изпълнение. Скъпо нещо си е да направиш стадион по европейски образец. Дано и нашето АД помисли за вбъдеще по този въпрос. При добра концесия стадион "Х.Ботев" може да стане един красавец.
+3
 
 
колко се радваме , много жалко че няма да стане ;(
+7
 
 
ВРЕМЕ БЕШЕ И ЗА ПЛОВДИВСКИТЕ СДАДИОНИ ДА СЕ ПОМИСЛИ! НЕ САМО В СОФИЯ ДА СЕ СТРОЯТ НОВИ,,,
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: