ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (28)
Ветко Арабаджиев става спонсор на Лотус, ако Владо влезе във Ф1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 23.11.2010Коментари (18)4421
© Plovdiv24.bg
Българският туристически бос Ветко Арабаджиев ще спонсорира тим във Формула 1. Той ще налива по 2 милиона евро на година в състава на Лотус. Причина за това негово решение е голямата вероятност догодина неговият син Владимир Арабаджиев да стане официален състезател на този отбор. Младият и много перспективен пилот вече направи своите първи тестове с болид на Лотус на пистата "Яс Марина" в Абу Даби и показа много добри резултати. Очаква се Арабаджиев-младши да проведе още три теста преди ръководството на клуба да вземе оконочателно решение дали да му предложи договор.

Междувременно шефовете на Лотус са преговаряли с Ветко Арабаджиев за спонсорски договор. Бизнесменът е искал логото на неговата верига хотели "Виктория груп" да бъде на екипите на целия тим. От Лотус са се съгласили на това срещу 2 милиона евро на година. Туристическият бос обаче ще изчака с договора, докато види дали синът му ще бъде одобрен и включен в състава.

Ветко Арабаджиев е налял над 5 милиона евро до сега в кариерата на сина си. Той лично е финансирал подготовката му през годините - автомобили, база, екипировка, участия в чужбина и цялата логистика. Бащата бил доволен от развитието на сина си и възможността той да участва в тим от Формула 1. В разговорите си обаче е подчертал, че не иска по никакъв начин да влияе на вземането на решението от спортния екип на отбора и държи Владо да бъде включен само ако покаже реалните качества за пилот от най-авторитетната надпревара на планетата.

Самият Арабаджиев-младши след първите тестове получи много похвали и беше насърчен да продължава да работи усилено по формата и уменията си. Според експертите на Лотус той притежава всички качества да бъде състезател във Формула 1 и е почти сигурно, че от догодина ще получи предложение за договор. Най-вероятно през първия сезон обаче той ще бъде тестов пилот на тима и чак след година ще му се даде място в титулярния състав. По този начин Владо обаче ще направи наистина впачатляващ пробив и ще бъде първият българин, който ще участва в най-авторитетната надпревара в автомобилния спорт.

Източник: blitz.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много помия, много злобни червени изказвания!
+1
 
 
айде стига вече злобни дребни заяждания вместо да се радваме че може българин на кара във Ф1 ние тука такъв бил онакъв бил какъвто ще да е аз ще се радвам да има български пилот във Ф1
+1
 
 
Интересното в случая е, че повечето ДДС-милионери и перачи на пари, като въпросния Вълчо Арабаджиев, спонсорират колективни спортове - основно футбол....А тук нашия "милионер" налива само и единствено големия КЕШ в синчето ..е*ати затворената система ! ....нищо не изтича навън...Щото е ясно ,че Виктория Волей е за парлама ...колко е бюджета на един волейболен тим ?! Колкото чифт гуми на Лотуса за едно състезание.... А тва уникално лайненце - Влатко, още ли си крие истинското ЕГН ? Последно на колко е ...на 20 може би ??? е*ати цирка, тоя ше засенчи половината нигерийски национали.....
+1
 
 
Какъв млад и перспективен бе, стига вече! Не разбрахте ли вече, че Владко вече има 30 години, но се крие да може да го мислят за млад!
+1
 
 
Митко митко добре ще е такива като ветко да ги няма а пък тогава може и някои истински талант да успее!тоя некъдърник кара от сто години и нищо не е направил и навсякъде тати плаща!!!!!
+1
 
 
хахаха значи Ветко ще вкарва по 2 мил на година в Лотус,,....хмм точно парите им за бензин за 2 месеца хахаха
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 23.11.2010 г.
0
 
 
Това ще бъде много добре за България ! Българин след 2 години във Ф1 ! Дано ако всичко стане , Ветко погледне и към българския автомобилен спорт и тук стане спонсор ! А колкото до 1-вият коментар , за пореден път се убеждавам , че опита ли се някой да излезне от казана , всички се втурват да го издърпът вътре ! Той така си е решил ( Ветко ) , така ще си прави ! Все пак трябва да се радваме , че Владимир е първият българин , който евентуално ще кара във Ф1 ! УСПЕХ !
+6
 
 
Имал дал .Тук по страшното е че никои не го пита а ти от къде имаш толкова пари?Как ги спечели ?НЕ БОЙКО БОРИСОВ ГОСПОД ДА ДОЙДЕ НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЯ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА!
-2
 
 
С коментара под мен на " нея другарка " се доказва, че в Българския казан в ада няма дяволи! Всеки си прави сметката, а ние само трябва да се радваме, че пловдивчанин ще е първия Българин, който евентуално ще кара във формула 1! Нека му пожелаем успех и да видим един ден как се издига Български флаг за едно от призовите места в тази формула! Бъдете малко по-позитивни...
+5
 
 
В потрес съм! Значи таткото е готов да плати 2 000000 евро за да спонсорира един отбор във Формула 1, само и само синчето, което е неотразим комплексар , да се перчи в чалгаджийниците, че е първият българин, който..... Ами прав е, нали? Да не е луд да спонсорира родната федерация по автомобилизъм, или пък Пловдивското рали "Хеброс" /35 - 40 години можем да си провеждаме "Хеброс" само с това спонсорство/. Пък така хем спонсорство, хем и синчето..... то затова родният спорт изобщо е в плачевно състояние! Крещяща е нуждата от закон, наредба или какъвто и да е регламент за подпомагане на спорта - най-вече на масовия спорт, защото високо спортно майсторство няма без масов спорт. Или винаги ще има по една две душички, на които татко или мама са платили щедро и те да се мъдрят между майсторите.... и само толкова!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: