ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
БФС иска „А” група без пловдивски отбори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:05 / 11.11.2009Коментари (117)18854
© Plovdiv24.bg
Президентът на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Валентин Михов предупреди, че новите изисквания за клубно лицензиране могат по изкуствен начин да съкратят "А" група до 8 или 10 отбора, научи Plovdiv24.bg.

Според него, ако човек от УЕФА дойде у нас и започне да прави проверки на клубовете, не повече от 6-7 клуба ще могат да вземат лицензи и да заслужат място в елита.

"Вече е крайно време ние сами да съкратим А група на 8, 10 или най-много 12 отбора. Б група трябва да бъде една с 16, 18 или 20 отбора. И наистина дойде време да разберем, че професионалният футбол не е масов футбол. Оправданието, че така ще затрием някои центрове не върви. Те тези центрове от 19 години насам сами се затриват или са се затрили окончателно", каза още президентът на Лигата. „С по-малко отбори и телевизионните права ще бъдат по-апетитно парче за клубовете. Нивото на футбола в България рязко може да се вдигне, но трябват ясни правила и помощ от държавата", смята още Михов.

Очевидно е кои са "излишните отбори". Пловдив твърдо остава без представител при това положение. Нито точковия, нито финансовия, нито управленския, нито инфраструктурния потенциал на отборите ни ще стигне, за да останат в „А" група. Колкото и да е тъжно в момента в града нямаме стадион, който да отговаря на марката „А" група, колкото и нискокачествена да е тази марка. Просто правилата на стадионите за нея вече се определят от УЕФА.

Ако „А" група бъде съкратена тя ще се превърне в лига, изградена от софийски отбори, още няколко техни „удобни" съперника + Литекс, Черноморец и Черно море, може би. Разбира се „А" група ще удари дъното по посещаемост, защото какво да очакваме от например четири мача между "мегапопулярните" Локо (Сф) и Славия, както и "Черноморец-Бургас", който бургазлии бойкотират и редовно оставят със смешно малко публика дори на домакински мачове.

Неудобните пловдивчани няма да ги има. Няма да ги има непримиримите агитки, няма да ги има и двата слабака, които въпреки трагичното си състояние винаги стряскат съня на хартиените софийски „грандове" и задължително всяка година им "крадат" точки. Най-после софийското дерби ще може да претендира за най-зрелищното, интересно и посещавано, след като пловдивското бъде пратено в "Б" група, където естествено няма да загуби блясъка си, но ще е удобно и лесно да бъде умаловажавано. Също така основния източник на талантливи футболисти за софийските клубове - пловдивския футбол ще бъде пратен в долните ешалони и „грабливите паразити" ще си купуват футболистите по-евтино, но източникът няма да секне, защото Пловдив е доказал, че и в „Б" и във „В" група може да създава таланти, които после цял живот да носят казионните грандчета на раменете си - пример - Гонзо, Мечо, Данчо и т.н. шопски герои, които май позабравиха корените, замъглени от софийските левчета.

Сигурно е обаче, че нивото на „А" група по този начин няма да се вдигне, както наивно си мисли господин Михов или както се опитва да ни заблуди, мислейки ни за наивници. Просто Левски и ЦСКА ще им се налага да си „взимат" по-малко мачове, ще имат по-малко „неудобни" съперници. Естествено евромечтите на „сини" и „червени" също ще бъдат загубени и таванът на възможностите им ще е равен като домакин на шампиона на Малта, защото без истинска конкуренция няма как да стане.

Футболът в България и в частност „А" група много по-спешно се нуждае от кадърни управници, Наско и Мъри далеч от футбола, доказан чужденец за селекционер на националния отбор и намеса на държавата и местната власт в оправянето на базите, а не от намаляване на „А" група. Намаляване на „А" група просто ще я направи още по-безвкусна, отнемайки й най-вкусната подправка - пловдиския футбол и агитки.

Източник: Кирил Налджиев






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Я да видим какво е положението 3 години след тази статия? :)
0
 
 
много добре написана статия, БРАВО ! без пловдивските отбори и агитки "А" група става безинтересна.
0
 
 
ПРЕВЪРНАХА ПЛОВДИВ В ЕДНО ГОЛЯМО СЕЛО.ВСЕ СКАПАНИ КМЕТОВЕ И КАКВИТО ТЕ ТАКЪВ НИ И СПОРТА-НИКАКЪВ.СЕЛЯНИЯТА НАСТЪПВА ЯКО.-
0
 
 
ЩЕ НАПРАВИМ ГРАДСКА ЛИГА БОТЕ , ЛОКОПД ,МАРИЦА ,СПАРТАК, БРЕСТНИК И ТРИ- ЧЕТЕРИ СЕЛСКИ ТИМА И ДА БУТАТАТ СТАДИОНИТЕ ТЕ И БЕЗ ТОВА НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО.ПЛОВДИВ ЩЕ Е ГОЛЯМАТА ПРАВИНЦИЯ НА ВАРНА, БУРГАС ,ЛОВЕЧ И РАЗБИРА СЕ СОФИЯ.
0
 
 
Ами то и без това подкрепят само софийските миризливи отбори! Ако няма пловдивски отбор, цялата А група се обезсмисля! Пълен ташак! Всичките от БФС са надрусани корумпирани копелета!
0
 
 
Долу БФС !!! Долу София!!! ПЛОВДИВ = "А" група!!!
0
 
 
драги ми локомотивци...нали знаете... ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !
0
 
 
В момента футболът като част от българската действителност е някаква мафиотска структура за изпиране на пари и печалби от черно тото. За постигане на тези цели са необходими президенти мафиоти и послушни отбори без публика, която да реагира на всяка простотия. Пловдивските отбори не отговарят на никой от тези критерии, а за капак са и ужасно слаби. От друга страна действията на публиката се следят изкъсо и няма прошка дори и за най дребна издънка. Не знам дали остана някоя точка от правилника, по която да не сме наказвани. Нещата може да се оправят за нас ако се направи закон за спорта, да се изяснят детайлно източниците на финансиране на всеки клуб, да се сложат някакви рамки на заплатите на футболистите - минимална заради осигуровките и максимална, съобразена с икономическата обстановка. И най важното - когато клубовете започнат да се издържат от продажба на билети и фенски артикули, от членски внос и продажба на футболисти, тогава отново и Локомотив и Ботев ще заемат своето достойно място. Но при сегашната ситуация просто нямаме шанс. Отсега е ясно, че например тази година Гриша Ганчев като добър бизнесмен ще плати да речем 5 млн лв за титла и ще получи от мачовете за шампионска лига поне 5млн. евро т.е. прави си 100% възвръщаемост на инвестицията, на кой му пука, че на титлата ще се радват 56 платени фена на Литекс
+2
 
 
Михов добре иска "А" група да намелее драстино,но защо пловдивските отбори да бъдат пратени в долните групи?Защо не пратим някой шопски отбор ,не стига че ако съкратят на 8 ,10 или 12 отобра.То ако се качи и Академик (Сф), какво регионал групичка ли ще правим в България?Колко отбора има в "А" група от Северна България?Броят се на пръстите на едната ръка!!!БФС-то стига сте лансирали софийските отбори и техните македонски сателити - Пирин,Миньор,Вихрен,Марек.То добре че Беласица се разпадна!Вальо,хубава ти е идеята ама дай малко по-сериозно!Като пловдивските отбори не стават,направи с "Перуката" така че да стават.По нищо пловдивските отобри не отстъпват на шопските.И ние си имаме грандове.И ние имаме футболни шампиони. И ние можем да имаме стадиони ,които отговарят на европейските стандарти.Къде е най-големият стадион в България???В София ли е???Не мисля така!!!Така че следващите пъти идеите така добри, обаче с изказванията по-полека!
+3
 
 
БЕЗ БОТЕВ НЯМА БЪЛГАРИЯ, НО СЪЩОТО Е И ЗА ЧЕРНО-БЕЛИТЕ - БЕЗ ЛОКОМОТИВ НЯМА БЪЛГАРИЯ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА СЕ ПЛЮЕМ, ДА СПРЕМ ДА СЕ МРАЗИМ И ДА СЕ ОБЕДИНИМ В ИМЕТО НА ПЛОВДИВ. ДА - НА ДЕРБИТО, НА СТАДИОНА ВСЕКИ ДА СИ ПОДКРЕПЯ ОТБОРА - НО ПОСЛЕ - ЕДНИТЕ РАДОСТНИ, ДРУГИТЕ ТЪЖНИ - ОТНОВО РЪКА ЗА РЪКА ДА СЕ ПРЕБОРИМ ДА ГО ИМА ПЛОВДИВСКИЯТ ФУТБОЛ. НЕ Е ТОЛКОВА СЛОЖНО, ЗАЩОТО ШКОЛИТЕ ОЩЕ РАБОТЯТ, И ТО МНОГО СИЛНО. ВАЖНО Е ЖЕЛАНИЕТО И СЪЕДИНЕНИЕТО НА СИЛИТЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: